Alpine ostaje otvoren za nova partnerstva s drugim momčadima

Izvršni direktor Alpinea, Laurent Rossi, kaže da je njegova momčad otvorena za partnerstvo s nekim drugim konstruktorom, ali da im to nije prioritet za 2022. godinu.

Alpine je ove godine izgubio svoju posljednju mušteriju u McLarenu nakon što se momčad iz Wokinga vratila na Mercedesovu pogonsku jedinicu, što znači da ne opskrbljuju ni jednu drugu momčad po prvi puta u V6 eri.

Donedavni poglavar momčadi Cyril Abiteboul rekao je da je Renault spreman fokusirati se samo na sebe, ali i da su uvijek otvoreni za suradnju s drugim momčadima zbog dodatnih infromacija. Abiteboul je u međuvremenu napustio momčad, ali novi CEO momčadi Rossi kaže da stav momčadi u tom pogledu ostaje isti.

“Otvoreni smo za tu ideju, ali ne tražimo nužno nove suradnike,” rekao je Rossi na predstavljanju Alpineovog A521.

“Lijepo bi bilo, ali nije nam potrebna još jedna momčad. Gradimo našu trenutnu F1 ekipu u kojoj imamo punu autonomiju, neovisnost i tamo leži sva naša predanost. Partner ekipa bi bila korisna iz više razloga, ali nije nešto što trenutno aktivno tražimo.”

Rossi priznaje da postoje nedostatci u tome što je Alpine ostao bez “mušterija”, ali dodaje da neke pozitivne stvari balansiraju te minuse.

“Vjerojatno ćemo izgubiti taj luksuz u smislu paralelnog razvijanja s nekoliko momčadi, ali pozitivno je što ćemo se u potpunosti posvetiti našem vlastitom motoru i bolidu. To je veoma dobro jer nas neće ometati druge aktivnosti.”

“Na kraju dana, vrlo smo sretni što trenutno opskrbljujemo samo sebe,” Rossi zaključuje.

 

Related Posts