Albon: Spreman sam zamijeniti bilo koga ako će me trebati

Prilično loši nastupi u bolidu Red Bulla tijekom prošle sezone stajali su Alexandera Albona mjesta u Formuli 1 za nadolazeću sezonu. Umjesto redovitog, bit će rezervni vozač Red Bulla i AlphaTaurija te vrebati svoju priliku za povratak na grid 2022.

Također, Albon je svjestan da bi mu se tijekom ove godine mogla otvoriti mogućnost za poneki nastup. Sjećamo se što se događalo lani kad je Nico Hülkenberg uskakao kao zamjena za vozače Racing Pointa. Bude li u bilo kojem trenutku trebalo zamijeniti nekoga iz pokera Verstappen, Perez, Gasly, Tsunoda – Albon tvrdi da će biti spreman.

“Ići ću uglavnom na sve utrke, prekooceanske i europske. Bit ću na stazama podrška za rad u simulatoru, ali i biti prisutan za svaki slučaj. S obzirom na to da je Covid i dalje tu, na neki način trebate igrati na sigurno, tako da sam ovdje, spreman sam i mogu zamijeniti bilo koga ako će me trebati.”

Red Bull u sezonu kreće s bolidom RB16B, koji je evolucija prošlogodišnjeg bolida, s kojim je Albon imao puno muka. Radio je tijekom zime na nekim poboljšanjima za novu jurilicu, s kojom će u Milton Keynesu pokušati zaprijetiti Mercedesovoj dominaciji.

“Bolid RB16B na neki je način bio moj zimski projekt, radio sam puno toga na simulatoru. Naravno, prošlogodišnji bolid imao je svojih poteškoća i željeli smo ih popraviti, pobrinuti se da ove godine krenemo u sezonu kako treba. Lijepo je vidjeti da se mnogo stvari na kojima smo radili sada našlo na bolidu i to pokazuje da se naporan rad isplaćuje”, poručio je Albon.

Osim uloge rezervnog vozača u Formuli 1, Albon će se tijekom 2021. okušati i u DTM prvenstvu.

Related Posts