Williamsov FW43B odradio prvu vožnju na Silverstoneu

Iako je službeno predstavljanje bolida zakazano za 5. ožujka, Williamsov FW43B odradio je u srijedu svoju prvu vožnju. George Russell i Nicholas Latifi odradili su u svojoj novoj jurilici službeni dan snimanja.

Jasno, pravila nalažu da je za dan snimanja dopušteno voziti do 100 kilometara i to na specijalnim Pirellijevim gumama, tako da vozači Williamsa nisu mogli baš puno vremena provesti za volanom. No, momčad poručuje da je program odrađen prema planu i sad se nastavlja rad na bolidu do službenog predstavljanja, a onda i predsezonskih testova u Bahreinu.

Williams je posljednje tri sezone završio na začelju konstruktorskog poretka, a bolid FW43B prvi je u novoj eri momčadi, otkad njome vlada Dorilton Capital, a ne obitelj Williams. Prošle godine značajno je smanjen zaostatak za ostalim momčadima, a u Williamsu se nadaju da će se taj trend nastaviti i u 2021.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Đuro Đaković MM ili čemo gledat nešto vrijedno Williamsa?evo npr kad je Bottas vozio za njih

Desmosedici

Nema nigdje slike novoga bolida..ovo je stari prošlogodišnji bolid. Novi ćemo vidjeti tek na službenoj prezentaciji.

Desmosedici

Vi što udarate minuse valjda mislite da je ovo novi bolid?

Desmosedici

Špekulira se da bi ove sezone Williamsu glavni sponzor mogao biti BWT a bolid obojan Pink..Pink boja je uvjet i stoga se nije nastavila suradnja sa Aston Martinom koji će biti obojan British green..neki pak tvrde da će to “zadesiti” momčad HAAS-a i da je to “gotova stvar”..vidjećemo.

Related Posts