Ricciardo: Borba s Landom treba biti žestoka i gurati McLaren prema naprijed

McLaren je u ponedjeljak postao prva momčad koja je predstavila svoj bolid za 2021. godinu. Jurilicom nazvanom MCL35M upravljat će Lando Norris, kojemu će ovo biti treća sezona u momčadi iz Wokinga, te Daniel Ricciardo, prinova iz redova Renaulta.

Očekuje se da bi Norris i Ricciardo mogli činiti jednu od atraktivnijih i zabavnijih vozačkih postava na gridu. Obojica su vrlo interesantni fanovima, a opet na stazi itekako brzi i kvalitetni. O tome kako bi trebala izgledati njihova suradnja, komentirao je Australac.

“Obojica volimo ono što radimo, uživamo u našem poslu i nije nas strah to pokazati. Imamo isti pristup, iako se generacijski razlikujemo. Mislim da sam deset godina stariji od Landa te da to stvara prilično dobru kombinaciju.”

“Van staze ćete nas sigurno uvijek moći vidjeti kako se dobro provodimo, ali vjerujem da će borba na stazi biti dobra, žestoka, a što je još važnije, da će voditi momčad prema naprijed. To je nešto što moramo istaknuti između nas, dati najbolje unutar momčadi, a onda po gasu kad se svijetla ugase”, rekao je Ricciardo.

Iskustvo je na strani australskog vozača. On je do sada u svojoj karijeri ostvario sedam pobjeda i 31 plasman na postolje, dok je Norris prvi put na postolju bio prošle godine u Austriji, što mu je do sada i jedini rezultat u Top 3.

Iako ima daleko više sezona i kilometara “u nogama”, Daniel poručuje da je spreman pratiti Landov način rada pa eventualno od njega nešto i naučiti.

“Ja sam svakako iskusniji u Formuli 1, ovo će mi biti 11. sezona, ali Lando ima više iskustva u McLarenu. Sigurno da ima stvari koje bih mogao naučiti od njega, posebno o samoj momčadi i integraciji u McLarenovu obitelj. Svaki put kad imate novog momčadskog kolegu, to je prava prilika za naučiti nešto novo. Bilo o radnoj etici, vozačkoj tehnici ili oboje. Ja sam uvijek otvorena uma.”

“Znam da svaki vozač vjeruje u sebe i svoje mogućnosti. I ja sam pun samopouzdanja, ali i spreman prihvatiti od Landa ono što bih mogao iskoristiti da bih bio bolji. Jasno, želim naučiti najviše što mogu”, poručio je Australac.

Svoju prvu vožnju u novom bolidu Ricciardo i Norris imat će već tijekom utorka, kad će McLaren na Silverstoneu odraditi svoj prvi ovosezonski dan snimanja, koji podrazumijeva vožnju do maksimalno 100 kilometara, odnosno na Silverstoneu 17 krugova.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

..evo još malo:
Daniel Ricciardo je priznao na prezentaciji novog bolida da je bio zaljubljenik u dva tima još od malih nogu.
“Očigledno je da sam odrastao uz Formulu 1. Pošto imam talijanske korijene ja sam navijao za Ferrari i veoma sam poštivao McLaren. Takođe sam bio navijač Senne kao i Alana Prosta, sa kojim sa imao prilike raditi zadnjih par sezona u Renaultu, što je bilo zaista sjajno.”

r.u.m.

vidi ovaj smile , jedinstven.
Čovjek baš uživa život i ono što radi.
A i dobro to radi.

Related Posts