Predstavljen novi bolid Alfe Romeo – C41!

U Varšavi je uoči početka nove sezone Formule 1 predstavljen novi bolid momčadi Alfa Romeo koji će biti nazvan C41, a i ove sezone će za momčad voziti Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi.

Frederic Vasseur je zahvalio njihovom glavnom sponzoru ORLEN na gostoprimstvu u Varšavi te je rekao kako se nada da će ova sezona biti bolja nego prošla.

”Prvo bih se zahvalio našem partneru ORLEN-u na gostoprimstvu na ovoj predivnoj pozornici. Zima je bila prilično radna te se nadam da ćemo u Bahrein doći potpuno spremni za nadolazeću sezonu.”

”Ne bih stavljao neke ciljeve, ali svakako želimo doći do bolje pozicije u odnosu na prošlu sezonu. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti doći barem do sredine poretka i borbe za bodove u većini utrka,” rekao je Vasseur.

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi su izrazili zadovoljstvo izgledom novog bolida koji ima sličnu livreju kao prošle godine, s iznimkom stražnjeg kraja bolida gdje su ‘zamijenjene’ crvena i bijela boja u odnosu na prošlogodišnji bolid.

”Uvijek je lijepo vidjeti novi bolid, ali za sada ne znamo kako stojimo u odnosu na naše konkurente. Nadajmo se kako ćemo biti u boljoj poziciji nego prošle godine, ali pravo stanje stvari ćemo vidjeti na testiranjima i prvoj utrci za nekoliko tjedana,” rekao je Kimi.

”Uzbuđenje je uvijek na razini kada se predstavlja novi bolid pa tako ni ova godina nije iznimka. Bolid izgleda odlično, meni osobno najbolje posljednjih godina, a nadam se da će isto tako biti i brži nego do sada,” zaključio je Giovinazzi.

 

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Alfa je, kako se i najavljivalo, modificirala nos..Talijani ga zovu “pačji nos”..to je sada spljošteni nos, izbačena donjeg dijela kao pačji kljun, bez proreza i uži od prošlogodišnjeg ali ne toliko kao kod Mclarena..prednje krilo je i dalje extremne outwash izvedbe..zračna presa ili usisnik poviše glave vozača je sličan prošlogodišnjem..malo niži..onaj prvi trokutasti dio je presa za zrak koji zrakom opskrbljiva turbinu..turbo puhalo..dva otvora iza sa strana odvode zrak na pojedine dijelove rashladnog sustava..vjerojatno ERS i još neki radijator..izgleda da se i Ferrari vratio na takvu shemu jer je i kod njega pri prvom paljenu SF21 primjećena slična zračna presa… Read more »

Desmosedici

Alfa Romeo C41, Monchaux: novi nos korak je naprijed Fabiano Polimeni 22. veljače – 15:26 Od prvijenca Alfa Romea C41, posebno je bio upečatljiv rad na obnovi aerodinamike prednjeg dijela. Nos je glavni element, popraćen krilom s puno valovitijom glavnom ravninom u blizini središnjeg područja, da bi se nastavilo s drugim mjerama, poput naslona prednjih kočnica s razvojem u obliku slova P. Odluke o redizajniranju nosa, ne pretjerujući baš u konceptu “uskog nosa”, tehnički direktor Jan Monchaux objasnio je: “Dio je koncepta prednjeg dijela za promjenu nosa. Dio je to općeg koncepta prednjeg kraja, načina na koji upravljamo vrtlozima Y250… Read more »

west 44

Jesi to prepisao od svog prijatelja “Paola Seconda”hi,hi,hi!!!

Desmosedici

Ti malo ali pametno..drago mi je da se javljaš..Pozdrav.

Desmosedici

..ako imaš nešto pametno i konstruktivno izvoli..bit će mi drago da me nadopuniš ili ispraviš ako negdje pogriješim.

west 44

Možeš pogriješit jedino u prepisivanju i u ničem drugom!

Desmosedici

..nikako da shvatiš..ja se kužim u te stvari i prilikom svojih komentara ne služim se prepisivanjem..naravno da čitam i pratim sve dostupno, ali moji komentari su proizvod mog razmišljanja..a kada objavim nečiji članak to se jasno vidi jer objavim prijevod i autora i to se podrazumijeva da je članak prepisan i preveden a da nije moj komentar..poveznice vam ne stavljam da vas poštedim da morate vi sami prevoditi..i to zamislite, većinu sa talijanskog.. a to “prepisivanje”, bez razumijevanja o čemu se tu radi, je valjda tvoj “modus operandi” i onih koji se ne razumiju u tehničku tematiku.

Desmosedici

..uuu..organizirao si ozbiljan napad sa minusima..čestitam..ali bi bolje bilo da shvatiš što ti govorim..i da tu energiju koristiš konstruktivno.

west 44

Slušaj mudrac nisam ja ništa organizirao,čak ti nisam ni dao minus ali evo sad ću,nego ti minusi su ti pokazatelj koliko ti ljudi vjeruju u tvoju priču o ne prepisivanju!

Desmosedici

..ti i ostali mudraci izvolite, prepišite kako mislite da ja to radim, pa nam zatim to i objasnite svojim riječima, kao što vam ja objašnjavam..da vidimo jeste li razumjeli tematiku..da vidimo “gdje ste”..na kojoj razini..jeli pošteno?

rolu

Usisnik iznad glave vozače i bočna strana bolida zanimljivo…Ovaj usisnik iznad glave vozača je viđen isti takav kod pokretanja F21 samo zalijepljen sa bijelom trakom.

Related Posts