Od 12. do 14. veljače u Italiji je održan Adria Rally Show 2021., a među 112 prijavljenih posada bila je i jedna hrvatska. Niko Pulić i Lana Sutlović nastupili su u Ford Fiesti Rally4 sa startnim brojem 99 i ostvarili jako dobar rezultat u svojoj klasi.

Adria Rally Show smješten je na stazu Adria International Raceway. Sastojao se od pet brzinskih ispita ukupne dužine 64,38 kilometara, voženih na asfaltnoj podlozi tijekom subote i nedjelje.

Ukupno je na rally showu nastupilo 112 posada, velikom većinom talijanskih, ali bilo je i predstavnika Švicarske, Češke, Slovenije te Hrvatske. U klasi R2B natjecali su se naš legendarni automobilst Niko Pulić te njegova suvozačica Lana Sutlović s Ford Fiestom Rally4 .

Posted by Lana Sutlović on Saturday, 13 February 2021

 

U spomenutoj klasi prijavljeno je bilo 15 posada, a daleko najbrži u konkurenciji bili su Slovenci i Hrvati. Mark Škulj i Matej Čar, također u Ford Fiesti Rally4, vodili su borbu za pobjedu s hrvatskom posadom. Razlike su bile vrlo male, a na kraju su slovenski predstavnici stali na najvišu stepenicu postolja, pobijedivši s 18 sekundi razlike. Pulić i Sutlović bili su drugi, a trećeplasirana talijanska posada Finotti/Doria zaostala je za pobjednicima minutu i 46 sekundi.

U generalnom poretku rallyja Škulj i Čar bili su 43., a Pulić i Sutlović 46. O snazi natjecanja dovoljno govori podatak o 40 posada u R5 automobilima, uz još nekoliko strojeva WRC specifikacije. Baš u Ford Fiesti RS WRC ukupni pobjednici bili su Talijani Babuin i Gaio.

Niko Pulić i Lana Sutlović na postolju

Naslovna fotografija: Rally Poreč 2020; snimio M. Krpan

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o