Iz Pirellija smo dobili informaciju oko odabira smjesa guma za nadolazeću sezonu koja kreće prvom utrkom u Bahreinu 28. ožujka gdje ćemo imati ‘srednje’ komponente guma.

Na većini staza ćemo imati gotovo iste smjese guma kao i prošlih godina, a jedine iznimke su Azerbejdžan i Brazil na kojima ćemo imati jedan stupanj mekše gume nego prošlih godina, a za Nizozemsku i Saudijsku Arabiju, gdje će se po prvi puta voziti utrke Formule 1, Pirelli je odabrao najtvrđe i srednje tvrde komponente.

Zbog olakšavanja logistike i pripreme za same utrke, kao i prošle godine će svi vozači imati na raspolaganju isti broj setova pojedinih komponenti guma, a to znači: Hard – 2 seta, Medium – 3 seta, te Soft – 8 setova guma po utrci. Prema pravilima, Pirelli i FIA imaju pravu do 15 dana prije pojedine utrke promijeniti ovaj odabir guma ukoliko se ukaže potreba za time.

”Objava odabira guma za sve utrke ove sezone u ovom trenutku će pomoći momčadima da se bolje pripreme za ovu sezonu u kojoj ćemo imati rekordni broj utrka. Odabir je vrlo sličan kao i prošlih godina, osim nekoliko izuzetaka u Brazilu i Nizozemskoj te novih utrka u kalendaru,” rekao je Mario Isola iz Pirellija.

U nastavku možete vidjeti raspored za sve utrke ove sezone:

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o