FOTO: Vozači AlphaTaurija odradili dan snimanja s novim bolidom AT02

Tjedan dana nakon službenog predstavljanja bolida, AlphaTauri je izveo svoj AT02 na Autodromo Enzo e Dino Ferrari u Imoli. Pierre Gasly i Yuki Tsunoda odradili su dan snimanja.

Red Bullovi timovi ovoga su tjedna bili vrlo aktivni. Max Verstappen i Sergio Perez bili su prije nekoliko dana na Silverstoneu i prvi put isprobali svoj RB16B, a Pierre Gasly i njegov novi kolega Yuki Tsunoda imali su priliku odraditi nekoliko krugova stazom u Imoli.

Bio je to dan snimanja za AlphaTauri, što znači da su morali koristiti Pirellijeve gume za demonstraciju, a vožnju ograničiti na 100 kilometara.

Za japanskog rookieja to nije bila prva vožnja ove zime jer mu je momčad već osigurala testiranje sa starijim bolidom, kako bi što spremniji dočekao predsezonska testiranja i novu sezonu. Za razliku od Yukija, Gasly je do sada skupio puno više iskustva. Bit će mu 2021. peta godina u kojoj će voziti bolid momčadi Toro Rosso/AlphaTauri, a od prošle godine je i Grand Prix pobjednik.

Nakon ove prve vožnje bolida AT02, AlphaTauri se sada okreće predsezonskim testiranjima u Bahreinu od 12. do 14. ožujka.

Related Posts