Fernando Alonso otpušten iz bolnice

Trenirajući na biciklu, Fernando Alonso je prošlog tjedna u Švicarskoj doživio prometnu nesreću. Nakon sudara s automobilom završio je u bolnici, gdje je podvrgnut operaciji slomljene čeljusti. Nakon nekoliko dana strogog mirovanja, otpušten je iz bolnice i oporavak će nastaviti kod kuće.

Nesreća se dogodila u blizini Lugana. Fernandu je vozač automobila oduzeo prednost, ali srećom Španjolac nije doživio teže ozljede. Liječnici su dijagnosticirali lom gornje čeljusti, što su sanirali korektivnim operativnim zahvatom, za koji kažu da je prošao sasvim dobro. Alonso je vikend proveo na promatranju i potom dobio zeleno svijetlo za odlazak kući.

“Nakon 48-satnog perioda promatranja u bolnici u Švicarskoj, Fernando Alonso je otpušten iz bolnice i nastavit će s procesom oporavka u svome domu. Sada mu slijedi period mirovanja, prije nego se postupno vrati treninzima kako bi se pripremio za početak sezone. Hvala svima na dobrim željama za Fernandov brzi oporavak”, stoji u priopćenju Alonsove momčadi Alpine.

Jasno, ovaj incident prilično je poremetio Alonsov proces priprema za sezonu. Dvostruki prvak svijeta u Formuli 1 vraća se u natjecanje nakon dvogodišnje stanke, ali u njegovoj momčadi nadaju se kako će biti sasvim spreman već za predsezonska testiranja u Bahreinu od 12. do 14. ožujka.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Stvarno ima peh..samo mu je ovo trebalo sada u poznim godinama kada se vraća nakon dvije godine pauze..negdje sam pročitao da će mu zbog ozljede biti problem nošenje zaštitne kacige i da to treba izbjegavati sve do početka testiranja..sjećate se onog testiranja sa Mclaren Hondom u Barceloni, kada je doživio čudnu nesreću i izgubio svijest?..špekuliralo se da je u bolidu doživio strujni udar.

Related Posts