Domenicali: Ideja o obrnutom startnom poretku je prošlost

Novi predsjednik i izvršni direktor Formule 1, Stefano Domenicali, odustao je do daljnjega od ideje obrnutog startnog poretka, ali priznao kako se nastoji eksperimentirati sa subotnjim sprint utrkama, kao jednim od načina promjene formata trkaćeg vikenda .

Ideja o dodavanju novih formata utrka škakljiva je tema posljednjih nekoliko godina, a jedna od potencijalnih opcija bio je i obrnuti startni poredak, koji bi zamijenio kvalifikacije na određenim utrkama i tako odlučivao o startnom poretku nedjeljne utrke.

Međutim, Domenicali je rekao da, iako više neće tražiti razloga za primjenu tog formata utrkivanja, nova ideja su subotnje kratke utrke, koje bi se potencijalno mogle dogoditi već ove sezone.

“Gotovo je s obrnutim startnim poretkom – to vam mogu reći. Mislim da je važno razmisliti o novim idejama kako biti privlačniji i zanimljiviji, ali da se ne izgubi tradicionalni pristup utrkivanju”, rekao je Domenicali.

Domenicali je rekao da je željan pronaći način da se novim vozačima omogući da što više vremena provedu u F1 bolidima, posebno u svjetlu trenutnih strogih ograničenja testiranja.

Također je otkrio da se vode razgovori o mjestu održavanja treće utrke sezone, koja još nije potvrđena. Portugal je predstavljen kao moguće odredište, ali Domenicali je rekao da, ako to ne uspije, u Bahreinu bi mogle biti dvije utrke kao i prošle godine.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Šta nebi F1 vozila malo i cross country,pa malo triatlon itd….da nebude dosadno

Screw Driver

Nevezano uz temu, bacio sam oko na kalendar za 2021. godinu..
Nekaj ne štima s prvom utrkom sezone…
Ispada da je od 26. – 28. Sudenog 2021…. prilično kasno za početak sezone
No hard feelings!

LUTHER

mislim da se obrnutim poretkom ili sprint utrkama želi na umjetan način stvoriti zanimiljivo prvenstvo… neki dan sam gledao malo u prošlost sezonu 2007, 2012, 2103… prije hibrdne ere… prvo, zvukovi su bili fenomenalni, drugo, po subjektivnom dojmu, više prave borbe na stazi je bilo, treće (opet subjektivno), bez obzira na dominaciju red bulla, bilo je super utrka, svatko je bio tu negdje… izjednačenije je bilo…trebalo bi f1 pojednostaviti, mislim na motore… manje tih hibridnih gluposti, više naglasak staviti na ICU, dozvoliti razvijenje motora.. pojeftiniti ih… možda bi se na taj način više proizvođača priključilo u F1

mody

ne opet 2 u bahreinu dajte nam portugal,,,,, zaszo se svi boje obrnutih startova ionako 80 posto utrka pobjegnu mercedesi nprijed a ako ih bacite probijaju se i opet su vrhu cega se boje

Crnac

Pa valjda zato što obrnutim startovima kažnjavaš najbolje, a nagrađuješ najlošije. Koji je smisao natjecanja ako napraviš najbolji rezultat i onda te kazne da startaš zadnji?

Screw Driver

Pa da, bila bi to prava procesija od kvalifikacija…Williams bi sigurno bio najbrži 😉

Related Posts