Četverostruki prvak svijeta napustio je Maranello i sada se sprema za svoju prvu sezonu s Aston Martinom. Kako kaže, ne može dočekati početak akcije…

U momčadi Aston Martin, bivši Racing Point, odlučni su uspješno krenuti u novu avanturu. Nakon rebrandinga, momčad u vlasništvu Lawrencea Strolla nosi ime slavnog britanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila, a nedavno je potvrđen i naslovni sponzor F1 momčadi, američka IT kompanija Cognizant.

Vozačku postavu činit će Lawrenceov sin Lance te Sebastian Vettel, koji će u Aston Martinu pokušati “oživjeti” svoju karijeru i želju za utrkivanjem nakon turobnog perioda u Ferrariju. Nijemac vjeruje da njegov doprinos može biti značajan i poručuje:

“Ne mogu dočekati početak rada s momčadi. Toliko je toga što tek trebam otkriti u sljedećim mjesecima i nevjerojatno sam motiviran pomoći da bi ova momčad bila još uspješnija. Prije nego se okrenemo, već ćemo biti na prvoj utrci i vidjeti ovo slavno ime tamo gdje i pripada. Ponosan sam što sam bio ovog putovanja.”

Pod imenom Racing Point ekipa je prošlu sezonu zaključila razočaranjem zbog poraza od McLarena u borbi za treće mjesto konstruktorskog poretka, ali Lance Stroll poručuje da je brzo zavladala jedna pozitivna energija u ovom tranzicijskom periodu.

“Vidjeti Aston Martinov povratak u Formulu 1 je golema stvar, posebno s novim naslovnim sponzorom Cognizantom. Kad god sam u tvornici može se osjetiti uzbuđenje i energija. Spremni smo za ovo. Toliko smo gladni uspjeha u ovoj momčadi i jedva čekam početak sezone”, poručuje Kanađanin.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Aston Martin izgledati u novoj sezoni, ali i kakav će biti odnos snaga između Strolla i Vettela. Obojicu su u prošloj sezoni momčadski kolege značajno nadmašili u rezultatskom smislu, a sigurno će u 2021. željeti promijeniti taj trend.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o