Schumacher: Testiranje u Fioranu izvrsna je osnova u pripremama za novu sezonu

Ferrari polako privodi kraju svoj uzbudljivi tjedan testiranja na stazi Fiorano. Nakon juniorskih vozača – Giuliana Alesija, Marcusa Armstronga i Roberta Shwartzmana, zatim Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza koji će u novoj sezoni braniti boje Ferrarija u Formuli 1, red je došao i na Micka Schumachera.

Sin sedmerostrukog prvaka svijeta u 2021. vozit će za Haas. Već je i testirao za svoju novu momčad u Abu Dhabiju krajem prošle godine, no Ferrari ga je uključio i u svoje opsežno testiranje koje provodi s bolidom SF71H iz 2018. godine. Nijemac je vozio u četvrtak nakon Sainza, a u bolid će i tijekom petka.

Bila je ovo Schumacheru druga prilika za testiranje u spomenutom bolidu, prvu je imao 30. rujna prošle godine na istoj lokaciji. Tijekom četvrtka odradio je preko 50 krugova i uspješno odradio program koji su postavili Ferrarijevi inženjeri.

“Jako mi je nedostajao taj osjećaj ulaska u trkaći bolid. Mislim da smo danas definitivno imali pozitivan dan na stazi. Uspjeli smo proći kroz cijeli program koji je bio predviđen bez ikakvih problema i sigurno da je bilo vrlo korisno odraditi tako veliku kilometražu za volanom bolida, s pogledom prema sezoni koja će započeti za otprilike mjesec i pol predsezonskim testiranjima.”

“Bolid SF71H je iz 2018. godine, ali po svom ponašanju na stazi i osjećaju koji vam pruža vrlo je sličan aktualnim bolidima. Zbog toga je ovo izvrsna osnova u pripremama za novu sezonu. Voziti u Fioranu je ionako uvijek odlično jer je staza tehnički zahtjevna”, kaže Schumacher.

U petak će Mick bolid predati svom prošlosezonskom rivalu u borbi za naslov prvaka Formule 2, Callumu Ilottu, koji će zaključiti petodnevno testiranje momčadi iz Maranella.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mick Schumacher: Postojanost i “noge na zemlji”, najvažnije od tatina učenja 02. veljače – 09:27 U Formuli 1 u klasičnoj zimskoj hibernaciji, medijska važnost Micka Schumachera i dalje zauzima vijesti. Mick Schumi-a se gleda kao sportskog čovjeka i čovjeka s lekcijama koje treba naučiti. Biti Mick Schumacher zahtijeva da imate određeno držanje, sastavljeno od ponašanja, performansi na stazi i medijske važnosti, unatoč svemu, unatoč tome što ste novak i unatoč godišnjem dobu, tradicionalne hibernacije za Formulu 1. Probni dani u Fioranu iskorišteni su za dodatnu pripremu za debi s Haasom idućeg ožujka, kada će iz Bahreina morati početi graditi vlastiti… Read more »

Desmosedici

Pročitao sam da su svi bili jako zadovoljni sa Mickovom izvedbom..imao je kontinuirano dobre krugove te se jako približio vremenima Leclerca i Sainza iako je bilo oblačno i niža temperatura staze.

Related Posts