Sainz sljedećeg tjedna na privatnom testiranju s Ferrarijem u Fioranu

S ciljem što brže prilagodbe španjolskog vozača na novo okruženje, Ferrari je već ranije najavio kako će organizirati privatno testiranje. Sada je poznato da će se to testiranje održati sljedećega tjedna, u srijedu i četvrtak, s bolidom SF71H iz 2018. godine.

Carlos Sainz junior već nekoliko tjedana radi s Ferrarijevom ekipom u tvornici u Maranellu te naravno na simulatoru, no sljedećeg će tjedna imati i prvu akciju na stazi sa svojom novom momčadi. Kako prenosi Motorsport.com, Španjolca očekuje privatni test s Ferrarijem na stazi u Fioranu.

Jasno, pravila nalažu da se za ovakve privatne testove ne smiju koristiti bolidi s kojima se momčad natjecala u prethodne dvije sezone, tako da će Sainz u ruke dobiti bolid SF71H iz 2018. godine, s kojim je Ferrari upisao šest pobjeda u Svjetskom prvenstvu. Sainzu će svaki kilometar dobro doći u pripremi za prvu sezonu u Ferrariju, budući da su ovogodišnja predsezonska testiranja vrlo kratka i vozačima koji su mijenjali ekipe neće dati previše vremena za prilagodbu.

Testiranje je planirano za srijedu i četvrtak, a uz Sainza bi trebao biti i Charles Leclerc, uz uvjet da do tada dobije negativan test na koronavirus, od kojega je obolio ranije ovoga mjeseca. Također, tijekom idućeg tjedna, priliku bi u istom bolidu trebali dobiti i mladi Ferrarijevi vozači iz Akademije, Robert Schwartzman i Marcus Armstrong.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ferrari SF71H je evoluicija SF70H..bio je jako moćan i konkurentan bolid..najbolji Ferrari u hybrid eri..u idealnom scenariju, znači uz malo sreće, uz bolje posloženu momčad u nekim segmentima kao npr. Pitwall..znači bolju taktiku, mogli su i do naslova..dobro, nisam spomenuo Seba i njegovih nekoliko pogrešaka..ali mislim da do toga nebi došlo da su ostale stvari bile posložene kao u recimo Mercedesu ili Red Bullu.

Related Posts