Pat Fry: Loši vikendi bili su ključ Renaultovog napretka

Iza Renaulta je vrlo uspješna sezona u Formuli 1. Iako je u konačnici izostao onaj željeni rezultat, osvajanje trećeg mjesta u poretku konstruktora nakon velike borbe s McLarenom i Racing Pointom, francuska je momčad tijekom 2020. upisala neke sjajne rezultate i općenito ostvarila značajan napredak sa svojim bolidom.

Tri su puta vozači Renaulta bili na pobjedničkom postolju, dvaput Daniel Ricciardo i jednom Esteban Ocon, no nije sve bilo idealno od samog početka sezone. Jedna od najlošijih utrka bila je Velika nagrada Španjolske, na kojoj Renault nije osvojio niti bod, ali tehnički direktor za šasiju Pat Fry objašnjava koliku je važnost taj vikend u Barceloni zapravo imao.

“Barcelona je, mislim sve do Turske, bila naša najgora utrka sezone. Međutim, iako je to bio loš vikend za nas, kad smo sve prošli i proučili, pokušali razumjeti što se dogodilo analizirajući taj loš nastup, zapravo smo otkrili što nam je činiti.”

“Bilo je razočaravajuće, ali mislim da smo mnogo naučili kako trebamo optimizirati paket koji imamo. Do utrke u Spa, sa znanjima koja smo imali o postavkama uz nekoliko nadogradnji koje su pristigle, situacija je za nas postala prilično dobra.”

Od VN Belgije pa do kraja sezone Ricciardo je osvajao bodove na svim utrkama, od toga čak sedam puta završavao među prvih šest. Za osvajanje trećeg mjesta konstruktora nedostajao je malo veći doprinos Ocona i kontinuitet osvajanja bodova kroz cijelu sezonu. Zaostatak za McLarenom u konačnom poretku bio je 21 bod.

Related Posts