Norris: Mercedesov motor puno bolji za McLaren

Lando Norris smatra kako je McLaren puno bolji paket s Mercedesovim motorom nego što je to bio s Renaultovim. Podsjetimo, u rujnu 2019. iz McLarena su objavili kako se od 2021. vraćaju Mercedesovim motorima prvi put nakon 2014. godine. U međuvremenu su imali vrlo loše tri sezone s Hondom, malo bolje tri sezone s Renaultom kada su ostvarili tri postolja, a sad s Mercedesom ciljaju na povratak starim stazama slave.

Iako su morali odustati od dva razvojna tokena za nadograđenu verziju MCL35 za 2021., Norris smatra kako je unatoč tim ograničenjima McLarenov bolid s novom pogonskom jedinicom puno kompletniji te daje korak više u performansama.

“Mislim da je općenito ovo bolji paket. Ima više snage. Pouzdaniji je. Malo bolje se uklopio cijeli paket u bolid te iz svega ovoga izvlačimo mnogo pozitivnog.”

“Nisam upoznat sa svim detaljima, tako da je moguće kako ima i nekih negativnih stvari. Imali smo i dobar odnos s Renaultom, njih poznajemo, a sad se susrećemo s mnogo novih detalja. Siguran sam da će tu biti novih stvari koje ćemo morati naučiti. Naravno, mehaničari i inženjeri će odraditi odličan posao tijekom ove tranzicije kako bi što bolje razumjeli pogonsku jedinicu.”

“Bit će škakljivih stvari, no kao paket ćemo biti bolji, što nam daje dodatnu dozu samopouzdanja kako bi napredovali prema vrhu,” rekao je Norris.

Ove sezone McLaren će postati četvrta ekipa s Mercedesovim motorom, uz ranije korisnike Mercedes, Aston Martin te Williams. Nakon što su imali odličnu prošlu sezonu u kojoj su ostvarili dva postolja te osvojili treće mjesto u poretku konstruktora, cilj je letvicu podignuti nešto više.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PedroDelaZonta

Završili su na petom mjestu 2014. godine kada je Mercedes bio daleko brži i jači od ostalih motora.Williams je bio treći koliko pamtim.Zbilja hrabra objava u svakom smislu.Bumo vidli šta ce staza prokomentirat.

mody

Sumnjam bolje da su ostali s renaultom mercedes ce im davati kante ko willsmsu

Desmosedici

Nije u Williamsu “kanta” već najbolji PU..njihov problem je ostalo koje su željeli sami izrađivati a ne kupiti od Mercedesa ili još bolje dobiti kompletnu kopiju bolida kao Racing Point.

TORPEDO

Kad bi to bilo tako lako…ubaciš novi motor i brži si…ali lijepo je biti optimističan,i ja im želim sve najbolje…

Desmosedici

Ako žele biti u vrhu moraju imati kompletan Mercedesov pogon, znači sa mjenjačem i zadnjim ovjesom..mislim da su ostalo sami sposobni da naprave.

Related Posts