McLaren objavio datum predstavljanja bolida za 2021.

Iz momčadi McLaren službeno je objavljen datum predstavljanja bolida za 2021.

Novi uradak momčadi iz Wokinga službenog naziva MCL35M bit će predstavljen 15. veljače 2021. čime smo nakon Alfa Romea koji svoj bolid predstavlja 22. veljače, dobili još jedan službeni datum predstavljanja bolida.

Također, poznato je i kako će se predstavljanje održati u McLarenovom tehnološkom centru u Wokingu, a cijeli će događaj prenositi Britanski Sky Sport F1.

Naravno, osim novog MCL35M, zvijezda događaja bit će i ovosezonska McLarenova vozačka akvizicija, Daniel Ricciardo koji je zamijenio Carlosa Sainza i s Landom Norrisom činit će vozačku postavu McLarena u 2021.

No, u McLarenu koji je trećim mjestom u poretku konstruktora u sezoni 2020. i prethodno obavljenim značajnijim kadrovskim promjenama krenuo na put ka starim stazama slave u proteklom je razdoblju bilo zaista prometno pa će tako ovaj tercet novosti zaokružiti i predstavljanje Mercedesove pogonske jedinice. Podsjetimo, McLaren je već ranije postigao dogovor s Mercedesom o opskrbi svojih bolida pogonskim jedinicama sa znakom trokrake zvijezde čime se recimo to tako, momčad iz Wokinga vraća starom jatu.

Iako su u McLarenu za integraciju Mercedesove pogonske jedinice morali potrošiti dva razvojna tokena, ekipa iz Wokinga uvjerena je kako problema ne bi trebalo biti te kako će im suradnja s Mercedesom donijeti dodatni iskorak ka toliko željenom vrhu.

To je potvrdio i McLarenov direktor proizvodnje Piers Thynne koji ističe kako su u McLarenu za razliku od drugih momčadi za 2021. napravili gotovo potpuno novi bolid.

“Za razliku od velike većine drugih momčadi koje su za 2021. godinu radili evoluciju prošlogodišnjega bolida, mi smo zbog promjene dobavljača motora morali izraditi praktički potpuno novi bolid. U tom kontekstu, mogu reći kako je količina novih dijelova na MCL35M jednaka onoj kada smo radili novi MCL35.” zaključio je Thynne.

Podsjetimo, u McLarenu su u srijedu objavili video prvog pokretanja novoga motora čime je simbolično započela nova era Britanske momčadi i nova suradnja s Mercedesom koja je u prvom mandatu koji je trajao od 1995. do 2014. donijela puno obostranog zadovoljstva, pobjeda i naslova. Navijačima i poklonicima ove velike momčadi, ostaje pak nadati se kako će drugi povratak povijesnoj i slavnoj suradnji McLaren Mercedes biti znatno bolji i uspješniji od drugoga pokušaja oživljavanja McLaren Honde.

Related Posts