Momčad 2 Seas Motorsport s automobilom McLaren 720S GT3 upisala je uvjerljivu pobjedu na utrci izdržljivosti pod nazivom Gulf 12 Hours, voženoj na stazi Bahrain International, a jedan od članova pobjedničkog tima bio je i hrvatski automobilist Martin Kodrić.

Race winners under the lights 🏆 🍾 🎉
_
The 3️⃣3️⃣ 720S GT3 of @isaalkhalifa33 @ben_barnicoat and @martin.kodric takes a…

Posted by 2 Seas Motorsport on Saturday, 9 January 2021

Samoborac je tijekom proteklog vikenda udružio snage s još dvojicom pilota. Momčadski kolege u ovoj poludnevnoj utrci bili su mu Britanac Ben Barnicoat te domaći predstavnik Isa bin Abdullah Al Khalifa.

Ekipa 2 Seas Motorsporta osvojila je pole position, a tijekom utrke pokazala apsolutnu dominaciju. Pojavio im se tehnički problem pred kraj prvog dijela utrke, no nakon što je to riješeno, ostvarili su super uvjerljivu pobjedu. Ukupno su tijekom utrke odvozili 341 krug, a u vodstvu su bili 327 krugova.

Ciljem su prošli krug ispred najbližih pratitelja iz Dinamic Motorsporta s Porscheom 911 GT3 u kojem su nastupali Pampanini, Calamia i Monaco. Treće mjesto osvojio je britanski Ram Racing za koji su vozili Loggie, Froggatt i Macleod, dok je zanimljivo istaknuti da je na četvrtom mjestu završila momčad Monster VR46 Kessel, u kojoj su se za volanom mijenjali legendarni motociklistički as Valentino Rossi, Luca Marini te Alessio Salucci.

Prvi put u povijesti ove utrke pobjedu je odnio McLaren, a u prvih pet bilo je pet različitih proizvođača – McLaren, Porsche, Mercedes, Ferrari i Bentley. Za našeg Samoborca godina nije mogla početi bolje. U svojoj poruci nakon pobjede nije mogao ne sjetiti se osoba pogođenih snažnim potresima u posljednjih nekoliko tjedana.

Hvala svima na ogromnoj podršci, puno mi to znači. Ova 2021. počela je na najbolji mogući način! Pobjedom na utrci @…

Posted by Martin Kodric racing on Sunday, 10 January 2021

Naslovna fotografija: Facebook stranica momčadi 2 Seas Motorsport

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o