Alfa Romeo želi vidjeti Giovinazzija kao vođu ekipe

Šef Alfa Romea Frederic Vasseur izjavio je kako želi da Antonio Giovinazzi napreduje sve do razine kada će postati glavni vozač, vođa ekipe. Talijanu će ova sezona biti treća u ekipi te se od njega očekuje razina više.

Nakon teške prve sezone u Alfi, Giovinazzi je pokazao značajan napredak tijekom 2020., kada je u kvalifikacijama nadmašio iskusnijeg Kimija Raikkonena devet naprema osam, a sezonu je završio s isto bodova kao i Kimi.

No, bolid je bio nekompetitivan te su Kimi i Antonio skupili samo po četiri boda, što je Alfa Romeu bilo dovoljno za osmo mjesto u poretku konstruktora. Giovinazzi je unatoč tome dobio novu priliku u Alfi, dok je Ferrari poslao Micka Schumachera u Haas.

Kako je očito da su jako male šanse za ostanak Raikkonena u sportu nakon 2021., Vasseur je pred Giovinazzija postavio zadatak da se više postavi kao vođa ekipe i postane konstantniji s rezultatima, da preuzme više obveza na svoja leđa.

“Mislim da je sljedeći korak da postane više konzistentan tijekom utrke. Ipak, postigao je dobar korak naprijed te napreduje u svim poljima. Mora preuzeti više odgovornosti na svoja leđa, da više donosi svojih odluka. Na dobrom je putu, napreduje iz utrke u utrku, te sam uvjeren da će biti bolji u novoj sezoni,” rekao je Fred.

“Ako gledate njegovu prvu sezonu, skupio je tek trećinu Kimijevih bodova i bio je šest puta brži od Kimija u kvalifikacijama. Sada su ravnopravni, imaju isto bodova i istu razinu performansi u kvalifikacijama,” dodao je Vasseur.

Giovinazzi je nedavno izjavio kako je vrlo zadovoljan napretkom kroz prošlu sezonu, a posebno napretkom na startovima utrka što mu je pomoglo u osvajanju vrijednih bodova.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

ŽAO MI JE KIMIJA RAIKKONENA….

BrantVods

Ivan Arnold from Rancho Cucamonga was looking for essay on the metamorphosis alienation Ty George found the answer to a search query essay on the metamorphosis alienation essay on the metamorphosis alienation free persuasive essay on animal crueltygood format for resumefootnoting an essayfree essay on my hero mother, example of a conclusion for a literary analysis essayfree master thesis downloadfitness center resume sample. fresher resume pdf download harvard college acceptance essays, essay on the metamorphosis alienation essays theme of revenge. essay on summer season in urdu for class 4essay about government interventionessay prompts for sat 2010good outlines essay. experienced teaching… Read more »

Desmosedici

Ovaj brak Alfa Sauber nije više u dobroj poziciji. Marchione je sa tim imao velike planove, ali je sada situacija drugačija. Ferrari je izdvojena firma a Alfa je u sastavu nove grupacije Stellantis koju čine Fiat Crysler i PSA. Sad se tu nanovo miješaju karte sa sportskim aktivnostima velikog broja marki u toj grupaciji. HAAS je sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na Alfu..usko je povezan sa Ferrarijem..višak Ferrarijevih stručnjaka koji se pojavio zbog ograničenja proračuna je zbrinut na način da sada rade za HAAS a Dallara im izrađuje bolid..zamislite sada je tamo Aldo Costa chief tehnicall officer za… Read more »

TORPEDO

Nitko nije rekao da Kimi napušta F1 nakon ove sezone…samo opaska autora,a što će stvarno biti samo Kimi zna?
Giovinazzi..ah,što reći…nije me ničim uvjerio da će nešto biti od njega…sumnjam,ali volio bih da me demantira?

mody

uff imat ce 42 godine dogodine sumnjam da ce vise ici u jacu ekipu dogodine alfa zewli dovesti mladeg šumahera. dok je bio uferariju bio je u vrhu, kimi nema šta više dokazivati,ali da i meni bi bilo zao da ode navikli smo na njega od 2001,.

mika.KA

Posljednji iz zlatne generacije

mars32

Šteta ako će ovo biti zadnja Kimijeva sezona. Stvarno sam mu želio da isproba novu generaciju bolida. Malo mi je nevjerojatna situacija da odlazi na kraju ove sezone. Prošlu godinu je Alfa stvarno bila loša, da čovjek digne ruke i odustane od utrkivanja ali je ipak ostao. Vasseur je govorio da ga je spreman čekati da se odluči ostati do kad god bude potrebno, i sad da ode na kraju sezone, a da ne idproba nove bolide mi ne drži vodu, osim ako je tako najavio iz osobnih razloga.

mika.KA

A gle,nije alfa toliko bila losa da je imala malo vise ks.
Pa ako je alonso onaj pakao prosao sa hondom onda svatko đoze odvest sezonu do kraja

mody

Mislim da kimiju je ovo zadnja sezona u f1

Related Posts