Završnica EuroNASCAR sezone u izravnom prijenosu na Kreator TV-u

NASCAR Whelen Euro Series, natjecanje koje smo prije tri tjedna prvi put u povijesti imali priliku gledati na našem Automotodromu Grobnik, ovoga vikenda završava svoju sezonu vrlo bogatim trodnevnim programom na stazi Ricardo Tormo u Valenciji.

Službena europska NASCAR serija zaključit će 2020. godinu dvostrukim programom u Španjolskoj. Već su u četvrtak počeli slobodni i kvalifikacijski treninzi, a utrke za španjolski EuroNASCAR GP kreću u petak rano ujutro u 9 sati, prvom utrkom klase EuroNASCAR 2. Društvo iz kategorije PRO svoju će prvu utrku voziti od 13 sati, a prvi dan završava drugom EuroNASCAR 2 utrkom u 16:15.

Prijenos utrka prvog dana možete pratiti na ovoj poveznici:

U subotu u 9 sati ujutro vozit će se posljednja utrka NASCAR GP Spain u klasi EuroNASCAR PRO, a onda počinje drugi dio programa, odnosno veliko finale sezone na kojem se dijele dvostruki bodovi. Kvalifikacije za završnicu na rasporedu su u subotu od 13 sati, a prva utrka klase EuroNASCAR 2 vozi se u 16:15.

Konačno, u nedjelju ujutro vozi se druga utrka finala za EuroNASCAR 2, dok će PRO vozači svoje utrke voziti u nedjelju u 13:30 te u 16:15.

Izraelac Alon Day (PK Carsport – Chevrolet Camaro) na čelu je poretka klase EuroNASCAR PRO i jedini vozač koji je pobijedio na dvije utrke u ovoj sezoni. Ima 14 bodova više od Danca Lassea Soerensena (DF1 Racing – Chevrolet Camaro), a u Valenciji je do sada slavio tri puta. Još osam bodova iza je Talijan Ercoli (CAAL Racing – Chevrolet Camaro), a otpisivati ne treba niti prošlogodišnjeg prvaka Hezemansa (Hendriks Motorsport – Ford Mustang) te pobjednika prve utrke na Grobniku, Belgijca Longina (PK Carsport – Chevrolet Camaro). Posebno uz pravilo dvostrukih bodova na nedjeljnim utrkama.

U klasi EuroNASCAR 2 nastupaju vozači s nešto manje NASCAR iskustva, ali neki od njih itekako su brzi. Posebno Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport – Ford Mustang) iz Italije, dvostruki pobjednik na Grobniku i vodeći vozač prvenstva. Prijetnju mu predstavljaju Nijemac Dauenhauer (Hendriks Motorsport – Ford Mustang), koji zaostaje 13 bodova, te još jedan Talijan – Brigatti (Feed Vict Racing – Chevrolet Camaro).

Sve utrke tijekom vikenda možete pratiti uživo na Kreator TV-u i YouTube kanalu Kreator TV-a.

Related Posts