Wolff: Hvala Williamsu na dopuštenju da Russell vozi za Mercedes

Momčad Mercedesa našla se u nezahvalnoj situaciji nakon što je Lewis Hamilton obolio od virusa COVID-19. U vrlo kratkom vremenu trebalo je pronaći vozača koji će ga zamijeniti na Velikoj nagradi Sakhira, a njihova želja bio je George Russell.

Iako član Mercedesovog juniorskog programa, Russell je vozač Williamsa i britanska momčad nije imala obavezu pustiti svog vozača. Međutim, vodstvo Williamsa izašlo je u susret Mercedesu i omogućilo Russellu ovu jedinstvenu priliku, dok će njegovo mjesto popuniti još jedan Britanac, Jack Aitken.

“Želim zahvaliti našim vjernim partnerima u Williamsu za suradnju i njihov otvoreni pristup prema prijedlogu da George vozi za Mercedes ovoga vikenda. Razgovori su bili pozitivni i pragmatični, a to su bili i glavni razlozi postizanja dogovora. Ova će utrka označiti jedan poseban trenutak za nas jer će jedan član juniorskog programa prvi put nastupiti za tvorničku momčad”, izjavio je Toto Wolff.

U Williamsu se još uvijek nadaju da bi u završnici sezone mogli ugrabiti neki bod, kako sezonu ne bi završili na nuli. Deveti u poretku konstruktora, Haas F1 Team, ima tri boda pa se može govoriti i o kakvoj takvoj borbi, iako je realno za očekivati da do bodova neće ni jedni ni drugi.

Kako bilo, Williams je mogao inzistirati na Russellovom nastupu za njih jer je mladi Britanac cijelu sezonu daleko bolji i brži od timskog kolege Latifija, ali nakon dvije godine mučenja u slabašnom Williamsu, teško je reći da George nije zaslužio dobiti ovakvu priliku. S obzirom na to da do sada u karijeri ima 36-0 protiv svojih momčadskih kolega u kvalifikacijama, sa zanimanjem će se pratiti njegov odnos s Valtterijem Bottasom.

“George je pokazao impresivnu formu ove godine s Williamsom, odigrao je presudnu ulogu u njihovom usponu u poretku i optimističan sam da će nam isporučiti dobar nastup uz Valtterija, koji će mu poslužiti kao referenca.”

“Neće to biti jednostavan zadatak za njega, napraviti tranziciju iz Williamsa u W11, ali on je vozač spreman za utrku i ima detaljno razumijevanje ovogodišnjih guma te kako se ponašaju na ovoj generaciji bolida.”

“Imamo posao za obaviti ovog vikenda i s punom koncentracijom naši sportski napori bit će uz Valtterija i Georgea, kako bismo osvojili što više bodova za tim. Naravno, u mislima smo i uz Lewisa, kojeg ćemo podržati koliko god možemo kako bi se brzo oporavio u ovom periodu samoizolacije”, poručio je šef Mercedesove momčadi.

Budući da su ovogodišnji naslovi već arhivirani, Mercedesu bi ovaj vikend zapravo mogao i jako dobro doći kao test za budućnost.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Prije bih rekao da si posudjen Williamsu,kao član junior team mercedes,pa su te morali pustit….Nek ti je sretno,zasluzio si bodove,bez daljnega,pa iskoristi priliku🍺🍺🍺🍺🍺

r.u.m.

predstava za javnost …
joj da baš su dobri …

Related Posts