Verstappen zadovoljan kvalifikacijama: Nadam se dobroj utrci sutra

Max Verstappen osvojio je svoj prvi pole position sezone na posljednjoj utrci za Veliku Nagradu Abu Dhabija. Nizozemac je pobijedio vozače Mercedesa za manje od jedne desetinke. 

Kvalifikacije nisu prošle savršeno za vozača Red Bulla. U Q1 Verstappenu je zapela ruka između volana te koljena i morao je upravljati bolidom sa samo jednom rukom.

“Radi se o nesreći. Zapela mi je ruka između volana i koljena. To mi se nikada nije dogodilo,” objasnio je.

“Doslovno sam upravljao prema zidu. Jednostavno, incident.”

Dodaje da nije imao previše vjere tijekom Q2 koji je vozio na medium komponenti guma, ali dodaje da mu je drago kako su kvalifikacije završile.

“Čitavu godinu bili smo sve bliže i bliže, par puta smo za nijansu izgubili. Nakon ovogodišnje dominacije Mercedesa napokon i mi sjedimo na toj poziciji što je vrlo lijepo za čitavu momčad.”

“Bila je vrlo duga sezona u kratkom razdoblju, puno utrka. Vjerujem da svatko želi odmor. Pole pozicija će biti dobra motivacija za sve u momčadi da sutra to završimo.”

Verstappen nije siguran oko Red Bullove šanse za pobjedu u sutrašnjoj utrci nakon što su izgubili značajan dio drugog treninga zbog crvene zastave.

“Vidjet ćemo što možemo, ali vjerujem da većina vozača nije imala normalan long run zbog crvene zastave.”

“Bit će zanimljivo. Dat ću sve od sebe. Naša maksimalna brzina ne izgleda loše ovog vikenda, to je uvijek lijepo. Sigurno će biti gusto s Valtterijem i Lewisom, bit će vrlo blizu. Nadam se da će biti dobra utrka,” zaključuje.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Sutra da vidimo kakav si kao lovina!!!

Desmosedici

..eto..stavili ste mu soli na rep..bolesni Lewis i Bottas nisu mogli bolje..Russell bi ga sigurno mnogo bolje pritisnuo.

Related Posts