Verstappen najbrži na posljednjem slobodnom treningu sezone u Abu Dhabiju!

Najbrži na posljednjem slobodnom treningu sezone uoči VN Abu Dhabija je bio Max Verstappen u Red Bullu. Drugo vrijeme je postavio njegov momčadski kolega Alex Albon, a treći je bio Daniel Ricciardo u Renaultu.

Image

Tijek treninga:

Sam početak treninga je bio prilično ‘tih’ te praktički nitko nije odmah po početku sesije izašao na stazu. Nakon 20-ak minuta prvi su na stazu izašli Nicholas Latifi i Kevin Magnussen, a vrlo brzo su ih pratili i ostali vozači.

Prvo mjereno vrijeme je postigao vozač Williamsa Latifi – 1.39.812. Vrlo brzo su i ostali vozači postavili svoja prva mjerena vremena, a najbrži je bio Albon. Verstappen je nakon toga izašao na stazu te odmah postavio najbrže vrijeme, tri desetinke brže od Albona.

U drugim pokušajima na istim setovima guma, Verstappen je popravio svoje vrijeme za skoro pola sekunde, a jedini koji mu se približio je bio Lewis Hamilton. Dvadesetak minuta prije kraja treninga je većina vozača otišla u bokseve kako bi se pripremili za druge pokušaje na svježim setovima guma.

Hamilton i Bottas su u drugom pokušaju popravili svoja vremena, ali se nisu uspjeli približiti Verstappenu koji je cijeli krug odvozio ‘na granici’, a posebno je dojmljiv bio zadnji sektor u kojem je napravio najveću razliku u odnosu na Mercedese.

Pri kraju treninga smo vidjeli Mercedese koji ne mogu doći do brzine koju je pokazao Verstappen, a iznenađujuće su se u top 5 ‘ugurali’ Albon, Ricciardo, Ocon i Norris. Na kraju je Hamilton zaostao preko pola sekunde u odnosu na Verstappena što bi nam moglo jamčiti vrlo zanimljive kvalifikacije koje se voze od 14 sati po hrvatskom vremenu!

Related Posts