Haas je jučer potvrdio Micka Schumachera kao člana vozačke postave za 2021. godinu, no postoji određena mogućnost da mladi Nijemac svoju prvu utrku u Formuli 1 odradi već ove godine i on poručuje da je spreman za to.

Naime, Romain Grosjean jučer je pušten iz bolnice nakon teške nesreće koju je doživio prošlog vikenda na VN Bahreina. On sigurno neće voziti drugu utrku na stazi Sakhir, već će ga zamijeniti rezervni vozač Haasa Pietro Fittipaldi. Francuz bi se želio vratiti na završnicu sezone i dostojno se oprostiti od Formule 1, no upitno je kako će ići oporavak njegove lijeve ruke, koja je pretrpila prilične opekline.

“Ako moja lijeva ruka ne bude funkcionalna da s njom mogu raditi sve što trebam raditi, onda neću riskirati i voziti”, rekao je Romain po izlasku iz bolnice.

Odluka o njegovom nastupu past će idući tjedan, a Mick Schumacher ističe kako bi rado debitirao u Formuli 1 već ove godine, ako Romain neće moći voziti.

“Mislim da je odlično ako vas uzimaju u obzir misleći da ste spremni. Ja osjećam da jesam, Jasno, tu su tri slobodna treninga tijekom kojih imate vrijeme za učenje. Naravno da bi to bio izazov, ali definitivno, mislim da bih se mogao dobro upoznati s bolidom, što bi bila još bolja priprema za sljedeću godinu”, rekao je Schumacher.

Njega ovog vikenda čeka finale sezone Formule 2, gdje ima priliku osvojiti naslov prvaka. Je li realno da samo tjedan dana kasnije nastupi u utrci Formule 1, Guenther Steiner još nije želio nagađati.

“Nismo još o tome razgovarali. U ovom trenutku plan je vidjeti kakva će u ponedjeljak biti situacija s Romainom. Tako je dogovoreno s njim. Imamo dovoljno vozača u rezervi koji mogu voziti, tako da nisam zabrinut. Odluku bismo donijeli kad će 100 posto biti sigurno da Romain ne može voziti”, rekao je šef momčadi Haas F1.

“Mislim da Romain treba završiti svoje vrijeme u Haasu vozeći, a ne gledajući utrku. To bih volio i to je naš cilj. Rekao sam mu da potpuno podržavam njegovu želju, a ako bude mogao, on želi voziti.”

Schumacher će u Abu Dhabiju sigurno voziti Haasov bolid, bez obzira na odluku o Grosjeanovom nastupu. Dogovoreno je da će odraditi prvi slobodni trening, a u utorak nakon utrke sudjelovati na testiranju mladih vozača.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o