Russell: Razočaran sam, ali i nevjerojatno ponosan

George Russell bio je na putu prema ostvarenju sna, svojoj prvoj pobjedi u Formuli 1 i to u debitantskom nastupu za Mercedes. Međutim, u nevjerojatnom raspletu Velike nagrade Sakhira, 22-godišnji Britanac osvojio je tek devetu poziciju.

Vodio je Russell od prvog kruga, prošavši u prvom zavoju Valtterija Bottasa. Zamijenio je odsutnog Lewisa Hamiltona u punom smislu tog izraza jer je u stilu sedmerostrukog prvaka iz kruga u krug povećavao prednost ispred Finca. Međutim, u 62. krugu dogodila se ona velika zbunjenost u Mercedesovom boksu, uzrokovana kvarom radio veze. Russell je prvo dobio Bottasove prednje gume na bolid, onda su ga pozvali još jednom da bi pogrešku ispravili, a kad se i nakon toga sjajno probio do drugog mjesta, morao je u 78. krugu na novu promjenu guma jer je jedna bila probušena.

“Stvarno mi je teško pretočiti u riječi ono što osjećam. Izlazak iz bolida nakon ovoga nije baš bio lijepi osjećaj, da budem iskren. Imao sam utrka u kojima sam ostajao bez pobjeda, ali dvaput? To jednostavno nisam mogao vjerovati. Dao sam sve što sam imao. Kontrolirao sam utrku od starta, bio siguran u sebe i gradio prednost u odnosu na Valtterija. Tada smo imali tu zbrku u boksu, što nas je bacilo unatrag i morao sam ga prestići na stazi.”

“Mislim da smo mogli uhvatiti Sergija i imali smo prednost u pogledu guma, a bolid je bio tako brz. Razočaran sam, ali i nevjerojatno ponosan na ono što smo napravili te sretan što sam imao ovu priliku.”

“To je utrkivanje. Timski je sport i zajedno smo u tome. Ponekad vozač zezne stvar pa i ja sam ove godine jednom ili dvaput u Williamsu. Učimo iz ovakvih stvari. Poziv u boks je došao u zadnji tren jer je sigurnosni automobil na stazu izašao samo par sekundi prije nego sam došao do pit lanea i gume su se pomiješale. Utjeha? Barem sam osvojio prve bodove u Formuli 1”, rekao je George.

George Russell oduševio je svijet svojim nastupom za Mercedes i potvrdio ono što su ionako mnogi mislili o njemu, iako to u slabom Williamsu nije mogao pokazati. Apsolutno se radi o materijalu za prvaka svijeta.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dansla

Bravo Russell, potvrdio da se radi o velikom talentu, budućnost je pred njim!
Nekako mi se čini najzreliji od svih iz ove mlade generacije, to svi i kažu, a i ova izjava potvrđuje.
I vidi, vidi, vrlo lako moguće da Russell osvoji naslov prije Leclerca i Maxa…

TORPEDO

U Mercedes će tek kad iz njega ode Hamilton,taj neće dozvoliti ikakvu konkurenciju naravno,znamo svi zašto

papaya

Zašto Torpedo???pa neka ide u drugu momčad ako mu itko smeta koga Mercedes želi dovesti!!!!!

robif

Bravo mali….Radicchi primo taglio

west 44

Bilo je odlično ,podsjetio me na Lewisa tamo 2007!!!

mars32

Odličan vozač, potvrdio je sve što sam govorio za njega. U vrhu svoje generacije. S novim pravilima i izjednačenim bolidima niti malo ne sumnjam da će doći do dvoznamenkastog broja pobjeda.

mody

nije on kriv nego mehanicari,, svjedno dlićna utrka 2022 mozuda bude vozio za mercedes pa ce imat pobjede

TORPEDO

2022 se opet miješaju karte…vidjet ćemo kako će onda sve to izgledati…možda Mercedes ne bude više dominantan..

Related Posts