Räikkönen: Nije to bilo ništa strašno

Kimi Räikkönen kaže da u njegovom spektakularnom zapaljenju motora na drugom treningu za VN Abu Dhabija nije bilo ništa zastrašujuće. Finčev Alfa Romeo pretrpio je kvar motora pred kraj večernjeg treninga, a zaustavljen je plamenom koji se pojavio na stražnjem dijelu bolida.

Radio poruka iz garaže Alfa Romea upućena Räikkönenu potaknula ga je da što brže izađe iz automobila:

“Imaš veliku vatru otraga i izađi iz bolida što prije.”

No, unatoč tome što je nekoliko sekundi pokušavao iskopčati radio kod izlaska iz kokpita, Räikkönen je smirio dramatičnost nesretnog događaja:

“U tome nije bilo ništa zastrašujuće. Šteta je samo što se zapalilo i sve zaprljalo pokušavajući ugasiti vatru.”

Upitan koliko je štete požar nanio, Räikkönen je rekao:

“Ne nagađam i vidjet ćemo. Sigurno je da je došlo do neke štete, nadamo se da je to uglavnom karoserija, ali vidjet ćemo. Riječ je o drugačijem motoru i mjenjaču od onog koji će biti korišten sutra, ali da, očito je to samo malo više posla za mehaničare.”

Räikkönen je popodnevnu sesiju u Abu Dhabiju završio na 14. mjestu. Dan su obilježili vozači koji su se borili da izvuku najbolje iz meke komponente guma.

“Čini se da stvari funkcioniraju prilično u redu i očito kraj nije bio sjajan, ali nismo mogli odraditi puno krugova na većim količinama goriva”, rekao je Kimi.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Bravo stari…pokaži malo ostalima kako se gasi automobil,nije ti teško uprljati ruke,nisi mimoza poput ostalih…duboki naklon majstore!!

Related Posts