Perez: Morat ćemo nešto raditi drukčije od drugih i koristiti brzinu našeg bolida

Zbog kazne koju je dobio radi promjene dijelova pogonske jedinice na bolidu Racing Pointa, Sergio Perez startat će na stazi Yas Marina iz posljednjeg reda, no uvjerili smo se prošlog vikenda da za njega to i nije neki problem. Bio je posljednji nakon prvog kruga VN Sakhira pa na koncu stigao do senzacionalne pobjede.

Naravno, mnogo se toga posložilo tom prilikom za Meksikanca i ponavljanje nekog sličnog scenarija bilo bi jednako senzacionalno. Međutim, znajući da će startati sa začelja, Perez je tijekom cijelog vikenda svoj bolid podešavao isključivo za utrku, ne mareći previše o kvalifikacijama. Bodovi trebaju i njemu i Racing Pointu, u borbama za četvrto mjesto vozačkog i treće mjesto konstruktorskog poretka.

“Svašta se može dogoditi. Mi smo sve pripremili za utrku pa ćemo vidjeti što ćemo moći učiniti. Imamo puno toga za izgubiti. Još nam je uvijek potrebna vrlo dobra utrka i moramo se pobrinuti da dođemo do bodova. Trebaju nam dobri bodovi jer je borba u prvenstvu vrlo, vrlo tijesna”, izjavio je Perez.

Njegova prednost u odnosu na Ricciarda iznosi 13 bodova i dobra je vijest za Sergija što niti Australac nije imao neke kvalifikacije za pamćenje te će startati s 11. mjesta. Puno ozbiljniju prijetnju predstavlja McLarenov dvojac za Racing Pointove ambicije u konstruktorskom poretku. Norris i Sainz su četvrti i šesti na startu, a Stroll osmi. Razlika je deset bodova u korist ružičastih.

Kao dodatan začin svemu tome, Velika nagrada Abu Dhabija bit će Perezu posljednja za Racing Point. Mnogo je puta istaknuto da odluka vodstva momčadi nije bila pravedna, možda će i sami požaliti ili već jesu, no Meksikanac nastoji ostati koncentriran na zadatak, a za emocije će biti vremena.

“Nadam se da ću uspjeti nadoknaditi što je moguće više pozicija. Morat ćemo nešto raditi drukčije. Moramo koristiti brzinu našeg bolida, pokušati što više vremena biti u čistom zraku pa vidjeti gdje ćemo završiti. Mislim da će ovdje biti nešto drukčije nego prošlog vikenda, ali nikad se ne zna.”

“Počinjem shvaćati da ova priča dolazi svome kraju. Odradili smo posljednje kvalifikacije zajedno i sutra bi moglo biti emocionalno, pretpostavljam”, rekao je Perez.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
13.12.2020. 11:24

Ovo opet nitko ne komentira..Kako opet kvar na Mercedesovoj pogonskoj jedinici..dvije utrke zaredom na istoj stazi?..mislim, ne nužno istoj stazi, jer je konfiguracija promijenjena, mislio sam na klimu..Jeli to problem dizajna rashladnog sustava starog W10?

avatar
mars32
13.12.2020. 14:00
Reply to  Desmosedici

U Bahreinu su vožene dvije konfiguracije, ovo je Abu Dhabi. Puno utrka u tri tjedna pa je lako pobrkati. Na prvoj utrci u Bahreinu je Perezu vrisnuo motor, a na drugoj je koristio stari motor koji je došao pred kraj ciklusa i sada su promijenili komponente kako bi bili sigurni da će završiti zadnju utrku jer je svaki bod bitan za prvenstvo konstruktora. Ali ništa nemoguće da stari dizajn hladnjaka nije bio najidealniji za novu PU.

avatar
Desmosedici
13.12.2020. 16:52
Reply to  mars32

Ne razumijem što sam pobrkao? Mislio sam na Bahrein/Sakhir a ne na Abu Dhabi..kako sam razumio na VN Sakhira, motor je jedva izdržao, još jedan krug pa bi opet “vrisnuo”. P.S. ovo pišem iza utrke u Abu Dhabiju..vidiš, opet je “vrisnuo”..da hladnjaci i nisko postavljeni usisnici su bile boljke W10.

avatar
mars32
13.12.2020. 17:24
Reply to  Desmosedici

Onda isprika na ispravku, krivo sam razumio post. Mislio sam da si pričao o Sakhiru i Abu Dhabiju u dijelu posta “o istoj lokaciji s dvije konfiguracije” jer nisam znao za probleme na drugoj utrci, onoj kad je pobijedio.

avatar
Desmosedici
13.12.2020. 18:26
Reply to  mars32

OK, pozdrav!

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x