Ocon: Napredak je ostvaren, trebali bismo biti dobri sljedeće godine

Nedavno završena sezona Formule 1 bila je povratnička za Estebana Ocona. Nakon što je jednu godinu proveo gledajući utrke iz Mercedesove garaže, Francuz se vratio na grid u bolidu Renaulta. Početak nije bio posebno dobar, no Esteban izražava zadovoljstvo ostvarenim napretkom tijekom sezone.

Je li to do činjenice da se godinu i pol nije utrkivao u Formuli 1 ili mu je jednostavno trebalo vrijeme za prilagodbu na Renaultov bolid, no Ocon u prvom dijelu ove sezone definitivno nije bio na pravoj razini. Redovito je bio u značajnom zaostatku za momčadskim kolegom Ricciardom, koji je mnoge utrke završio među prvih šest.

Sliku je pred kraj sezone popravilo prvo postolje u njegovoj F1 karijeri, ostvareno na Velikoj nagradi Sakhira. U ukupnom poretku vozača zauzeo je 12. mjesto, osvojivši 62 boda, čak 57 bodova manje od Australca i vjerojatno tu leže uzroci Renaultovog poraza u borbi za treće mjesto konstruktora.

“Generalno, napredak je bio vrlo dobar. Prilično sam sretan završnicom sezone u pogledu brzine, nastupa i načina našeg rada unutar momčadi. To je sada mnogo bolje u odnosu na početku. Osjećam da sam popravio svoje nastupe, da sam stekao sigurnost u bolidu i to je vrlo dobro. Pobrinut ćemo se da ovladamo svim detaljima za sljedeću godinu i da budemo spremni.”

“Pomalo je šteta što smo propustili osvojiti treće mjesto konstruktorskog poretka, ali mnogo je pozitivnih stvari bilo u ovoj godini, kao i onih koje nismo odradili savršeno. Imat ćemo zacrtan način rada za sljedeću sezonu. Uzmemo li sve pozitivno, a poništimo ono negativno, trebali bismo biti u dobroj poziciji sljedeće godine”, kaže Ocon.

Ocon će 2021. imati novog momčadskog kolegu, ali i vozača protiv kojega će morati odmjeriti snage. Umjesto Ricciarda u momčad stiže dvostruki prvak svijeta, Fernando Alonso.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Nadam se pravom agresivnom Oconu druge godine.Da ce pokazati ono kaj ga krasi kroz cijelu karijeru.Treba mu samo vise odlucnosti.Ak mu i druga sezona bude ko ova i ne pokaze ono kaj ja mislim a to je da je top talent koji moze napraviti puno bojim se da ce ostat bez prave prilike.

r.u.m.

realno niste za 3 mjesto , po meni je to Mclaren i Racing point bili ispred vas tokom cijele sezone.Jedino što je Rikiardo svojom klasom izvukao više nego što relno jeste,dva treča mijesta ako se ne varam.

Related Posts