Norris: Nisam uspio složiti dobar krug u Q2

Lando Norris će u VN Sakhira krenuti s 15. startne pozicije što zasigurno nije pozicija s kojom mogu biti zadovoljni u McLarenu koji se bori za treće mjesto u poretku konstruktora.

Iako je tijekom Q1 pokazao solidnu brzinu, u dva pokušaja tijekom druge kvalifikacijske runde je bilo vidljivo kako Norris nije ‘na ti’ s bolidom te je posljedično završio posljednji u toj rundi te su kvalifikacije za njega bile završene.

”Prva kvalifikacijska runda je bila solidna, nije idealna, ali solidna. U Q2 smo izašli prerano te smo morali odraditi vrlo spor izlazni krug kako ne bi uhvatili ostale vozače u sredini kruga. Zbog toga su gume bile malo prehladne za prvi zavoj što u ovakvoj konfiguraciji staze gdje imate samo četiri zavoja nije dobro.”

”U drugom pokušaju sam imao prometa u prvom zavoju te sam nešto vremena tamo izgubio, a onda sam i u srednjem sektoru izgubio ponešto vremena. Mix mojih grešaka i lošeg tajminga nas je koštao prolaska u Q3 i toga smo svjesni. Nadam se da ćemo u utrci odraditi bolji posao,” rekao je Lando.

U McLarenu razmatraju opciju ugrađivanja nove pogonske jedinice u bolid Landa Norrisa kako bi u posljednje dvije utrke imao svježi motor i time pokušao pomoći momčadi da dođe do toliko željenog trećeg mjesta u poretku konstruktora.

Related Posts