Mick Schumacher: Želio sam sam nešto postići

Po osvajanju naslova prvaka Formule 2, Mick Schumacher je kleknuo ispred svog PREMA bolida koji ga je dovezao do titule i zastao na trenutak. Trebalo mu je nekoliko trenutaka nakon nedjeljne sprint utrke kako bi se emocije slegle i kako bi shvatio sve ono što se dešava.

“Oprostite, teško mi je govoriti. Trebat mi neko vrijeme da se sve slegne, no osjećaj je definitivno dobar,” i sam je priznao mladi Schumacher.

Schumacher – koji će iduće sezone biti vozač momčadi Haas u Svjetskom prvenstvu Formule 1 – svoju promociju prema Formuli 1 zapečatio je naslovom F2 prvaka, pobijedivši kolegu iz Ferrarijeve vozačke akademije Calluma Illotta. Mick je naslov prvaka osvojio zahvaljujući 10 pobjedničkih postolja, uključujući dvije pobjede.

“U Formulu 1 dolazim s naslovima iz F3 i F2 u svom CV-u, dva najjača natjecanja osim Formule 1. Mislim da je to vrlo važno. Natjecao sam se protiv fantastičnih vozača, Dana Ticktuma u F3 i Calluma Illotta u F2, koje dobro poznajem i iz Ferrarijeve akademije. Što bolju konkurenciju imaš, to se više razvijaš kao vozač,” odgovorio je Mick na pitanje da li će osvajanje naslova u F2 utjecati na njegovu prvu sezonu u Formuli 1.

Tek četvrti put ove sezone Mick je utrku završio izvan bodova, i to prvi put nakon četvrte utrke sezone, tako da je posljednja utrka bila prilično napeta za Schumachera. Nijemac je u prvom krugu blokirao kotače i oštetio gume, što ga je natjeralo na neplanirani odlazak u boks.

Na stazu se vratio na dvadesetu poziciju te je mogao izgubiti naslov da je Illott – tada na trećoj poziciji – osvojio drugo mjesto i najbrži krug. No, vozač UNI-Virtuosi momčadi se također mučio s gumama i utrku je u konačnici završio tek na desetoj poziciji.

“Cilj je bio pobijediti u utrci, tako da sam malo razočaram ovom izvedbom,” priznao je schumacher. “Bez obzira, sve što smo izgradili ove godine dalo nam je prostora za jednu lošu utrku. Danas uopće nije bilo lako, bilo je vjetrovito i pijesak je bio na sve strane, no sad je važno da smo tu gdje jesmo.”

Dvadeset godina nakon što je Mickov otac, Michael Schumacher, osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka Formule 1 s momčadi Ferrari, Mick je osvojio naslov prvaka u F2. Bio je pod pritiskom kakav svijet F2 dosad nije vidio. Izvana, mladi Nijemac je djelovao hladno i smireno, no je li uvijek bio tako?

“Najveći pritisak sam postavljao sam sebi,” objasnio je Mick. “Želio sam postići nešto samostalno i dokazati da sam tu s razlogom. Početak sezone nije bio kakav smo planirali, no iz utrke u utrku kockice su se posložile, podiji su se redali, a s njima i pobjede. Važno je imati i snažnu vezu s momčadi.”

Mick Schumacher je član PREMA momčadi dvije godine u F2, a poznaju se već pet godina. Povjerenje unutar momčadi je vrlo važno na putu prema osvajanju naslova prvaka. Bilo je i teških trenutaka, prema riječima mladog Schumachera, no držali su se zajedno i motivirali jedni druge do zajedničkog cilja. Rezultat je očigledan.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Malo sam zakasnio sa čestitkama, ali nema veze..nadam se da će biti Mick the Quick..naravno, želim mu da bude imao mnogo bolje rezultate nego Nick the Quick..netko je spomenuo da je Nick bio podkapacitiran vozač..ne bih se složio..jednostavno mu se nisu poklopile neke okolnosti da više postigne..nije nikad pobijedio, ali ipak je osvojio oko petnaestak postolja.

Desmosedici

..i bio je najmanji vozač na gridu..Antony Davidson još manji.

F1 Majstor

Bravo.Zasluzeno osvojeno prvenstvo.Vozacki po meni najbolji u F2.Sad ga ocekujem zeljnog i gladnog dokazivanja u F1.

TORPEDO

Bravo Mick,zasluženo osvojeno prvenstvo F2,a sad slijedi ono pravo…želim ti puno sreče 🙂

Related Posts