Marko: Perezovo iskustvo s Mercedesovim motorima bilo ključno kod odabira

Red Bull kaže kako je veliko iskustvo Sergija Pereza u radu s Mercedesovim motorima bilo važan čimbenik u odabiru Meksikanca za njihove redove.

“Prvo što nas je privuklo jest njegov nevjerojatan napredak. Mislim da mu je ovo zasigurno najbolja sezona otkad je u Formuli 1”, rekao je Helmut Marko.

“Nadalje, u utrci u kojoj je pobijedio, Russell mu se nije znatno približio s Mercedesom, iako je imao bolje gume. A tu je i činjenica da je mnogo sezona vozio s Mercedesovim motorom i da zna kako neke stvari funkcioniraju. Sve to je išlo njemu u prilog”, dodao je.

U igri je bio i Nico Hülkenberg koji također ima iskustva s Mercedesovim motorom, ali je Marko rekao da je to zanemarivo u odnosu na Perezovo znanje.

Marko je zaključio kako Red Bull osjeća da treba u 2021. godinu krenuti s jačom vozačkom postavom, kako bi se odmah odgovorilo na rastuće prijetnje timova poput McLarena i Renaulta, ali i kako bi se što više “omeo” Mercedes.

“Morate pretpostaviti da će McLaren napraviti iskorak s Mercedesovim motorom, a da će se vjerojatno pojaviti i Renault i Ferrari”, rekao je.

Red Bull kaže da ne očekuje od Pereza da redovito pobjeđuje Verstappena, ali žele da bude blizu Nizozemca.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
johhan peacedohan
03.01.2021. 14:11

Ta posljednja rečenica me i zabrinjava. Bojim se da bude namjernog usporavanja.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x