Magnussen uoči Abu Dhabija: Srce mi je na mjestu

Jedini Danac u Formuli 1, Kevin Magnussen, vjerojatno ovog vikenda vozi svoju posljednju utrku u Formuli 1 u svojoj karijeri.

Magnussen je prvu utrku u Formuli 1 vozio 2014. u McLarenu. U svojoj prvoj utrci osvojio je drugo mjesto, što ga uz Lewisa Hamiltona čini jednim od rijetkih vozača koji su u svojem debiju osvojili F1 postolje. U dosadašnjoj karijeri Magnussen je vozio 119 utrka i osvojio 158 bodova uz dva najbrža kruga.

Magnussen se odlučio pridružiti IMSA momčadi Ganassi Racingu za 2021. i do sada nije skrivao zadovoljstvo oko sljedeće faze u njegovoj karijeri.

Uoči posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju, novinari su pitali Magnussena smatra li ovu utrku kao njegovu posljednju.

“Srce mi je na mjestu. Znam da u ovom sportu nikad ne smijete reći nikad. Puno toga se može dogoditi u F1.”

“Ali spreman sam nazvati ovo mojom posljednjom utrkom. Izaći ću na stazu i uživat ću u vožnji ovog bolida. Veliko je zadovoljstvo voziti ovaj nevjerojatan bolid, kao i cjelokupno F1 iskustvo.”

“Kao dijete oduvijek sam sanjao o Formuli 1, vožnji u Formuli 1. Imam sreću i privilegiju što sam dobio priliku napraviti karijeru,” dodaje.

Magnussen nije imao sjedalo u sportu 2015. nakon što ga je McLaren otpustio kako bi napravili mjesta za Fernanda Alonsa. Vozač Haasa kaže kako tadašnji osjećaj nije bio isti sadašnjem.

“Ne osjećam se tužno ili nešto u tom smislu kao što sam bio 2014., tada sam bio nervozan u vezi svega.”

“Abu Dhabi 2014. je bila grozna utrka. Ništa se nije znalo i sve se razvuklo da bih eventualno dobio otkaz. Bio sam tako tužan i depresivan zbog toga. Ali sada je iza mene nekoliko godina u F1 i stvarno se veselim onome što slijedi za mene.”

“Uistinu se veselim budućnosti koja će biti jako uzbudljiva.”

28-godišnjak kaže da će najtužniji dio vikenda biti oproštaj od Haasa i mehaničara s kojima je od 2017.

“Sigurno ću razmišljati da mi je ovo možda zadnje iskustvo u Formuli 1. Ipak, mislim da će glavna stvar biti emocionalan oproštaj od cijele ekipe Haasu. To su sve ljudi s kojima sam postao vrlo blizak i neki od njih su mi bili ogromna podrška tijekom ovih godina. S nekima sam postao i prijatelj.”

“Sigurno će mi nedostajati zajednički rad s njima,” završava Magnussen.

 

Related Posts