Uoči posljednje utrke sezone, VN Abu Dhabija, dobili smo informaciju kako će Louis Camilleri, dosadašnji CEO Ferrarija i Phillip Morrisa napustiti te dvije tvrtke zbog osobnih razloga te se povući u mirovinu.

Ovakva odluka došla je sasvim iznenada, o čemu svjedoči činjenica da Ferrari nije imao spremnu zamjenu. Iz talijanske momčadi poručuju da će predsjednik John Elkann obnašati funkciju CEO-a dok se ne pronađe osoba koja će zamijeniti Camillerija.

“Ferrari je bio dio mog života i služiti mu kao glavni operativac bila je velika privilegija. Moje divljenje prema izuzetnim muškarcima i ženama u Maranellu te njihovoj strasti i posvećenosti koju ulažu u sve što rade, nema granica. Ponosan sam na brojna postignuća naše kompanije od 2018. i znam da Ferrarijeve najbolje godine tek dolaze”, poručio je Camilleri u svom oproštaju.

Ulogu glavnog operativca Ferrarija Camilleri je preuzeo 2018. godine nakon smrti bivšeg šefa, Sergija Marchionnea. Njegovo vodstvo ostat će upamćeno po značajnom komercijalnom rastu kad je u pitanju proizvodnja cestovnih automobila, čak i uz brojne poteškoće koje je stvorila pandemija koronavirusa.

“Želio bih izraziti iskrenu zahvalnost Louisu na njegovoj predanosti u obnašanju uloge CEO-a od 2018., kao i člana uprave još od 2015. Njegova strast prema Ferrariju bila je neograničena, a pod njegovim vodstvom kompanija je dodatno učvrstila svoju poziciju među najvećim kompanijama svijeta. Želimo njemu i njegovoj obitelji dugačku i sretnu mirovinu”, rekao je Elkann.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
west 44

U Ferrariju od smrti Marchionena traju “igre prijestolja”!

avatar
Član
svakako

Ti i tvoji bi trebali biti zahvalni na tome jer da Ferrari ima stabilno i čvrsto vodstvo pitanje je jel bi vec 7 godina trajalo black lives matter pres***vanje.

avatar
Član
west 44

HA,ha,pa tebi je svejedno ,ti onako ne gledaš trke!!!

avatar
Član
Desmosedici

Sreća mu bila..i neka dugo uživa u penziji..eto, kažu da je što se tiče cijele kompanije bio vrlo uspješan..ali, po mom mišljenju, što se tiče F1 momčadi Scuderie Ferrari, da je baš on glavni krivac za ovo stanje..nije dobro posložio niti ustrojio glavne poluge u momčadi, a dozvolio je i da ga “izrade” moćnici koji upravljaju sa F1..to se nije moglo dogoditi “Vecchio ingegnereu” Enzu, Luci Corderu deMontezemolu niti Sergiu Marchioneu..nadam se da će doći novi CEO sličan njima, jak i odlučan, koji će to sve voditi čvrstom rukom.

avatar
Član
Desmosedici

..pardon..Luca Cordero di Montezemolo..

avatar
Član
DMX

Da nije i on uhvaćen u kakvom gay klinču?

avatar
Član
Dejan

“Moje divljenje prema izuzetnim muskarcima i zenama”hmm,lako moguce😂😂😂
Moglo se to srociti i na drugaciji nacin”Moje divljenje prema zaposlenicima ove kompanije.
Malo sale,u svakom slucaju sretno mu!