Jerome Stoll napušta mjesto predsjednika Renault Sport Racinga

Predsjednik Renaultovih operacija u Formuli 1, Jerome Stoll, odstupit će s te funkcije nakon pet godina, objavila je francuska momčad.

Renault se u svojstvu konstruktora u Formulu 1 vratio 2016. godine, a trkaće aktivnosti francuske momčadi u tom je periodu nadgledao Jerome Stoll. U ovoj sezoni s Danielom Ricciardom i Estebanom Oconom momčad je ostvarila tri plasmana na postolje, što 2020. godinu čini rezultatski najuspješnijom u tom petogodišnjem razdoblju. U poretku konstruktora osvojeno je peto mjesto nakon velike borbe s McLarenom i Racing Pointom.

Pred francuskom ekipom sada je jedno tranzicijsko razdoblje jer će u Svjetsko prvenstvo 2021. ući pod nazivom Alpine, a vozački par činit će Ocon i dvostruki svjetski prvak s Renaultom 2005. i 2006. Fernando Alonso. Promjena će biti i u vodstvu momčadi jer Stoll je odlučio otići s mjesta predsjednika F1 operacija.

“Ovih pet godina u svojstvu predsjednika Renault Sport Racinga bilo je vrlo intenzivno. Prihvatiti izazov obnove momčadi u Formuli 1 je teško, zahtjeva vrijeme, predanost te nepogrešivu odlučnost. Prvi je korak napravljen s timom i vozačima koje sada viđamo na postolju.”

“Cijenim što sam imao privilegiju biti dio svih tih promjena i napretka. Automobilizam, a posebno Formula 1, iznad svega predstavlja ljudsku avanturu, susrete, veze koje se stvaraju, užitke, razočaranja i neprocjenjive nagrade. Novo poglavlje se sada otvara s Alpineom i siguran sam da najbolje tek dolazi. Sretan sam i ponosan jer sam dijelio ovu odličnu avanturu s tako odličnim ljudima”, rekao je Stoll.

Osim Formule 1, Stoll je sudjelovao i u radu Renaultove momčadi u Formuli E, kao i brojnim drugim trkaćim kategorijama. Njegov odlazak ovako je komentirao Cyril Abiteboul, šef momčadi u F1:

“Kakav dugačak put smo prošli zajedno od starta ovog projekta u lipnju 2015. pa do ovosezonskih postolja. Jeromeova strast za natjecanjem, kao i njegova odanost prema ženama i muškarcima u našem timu bila je od neprocjenjive pomoći tijekom godina.”

“Njegova podrška, kao i njegova strateška vizija, omogućile su nam preskakanje brojnih prepreka i razvoj naših ideja u sve kompleksnijem okruženju. Danas nova avantura počinje s Alpineom i momčad u Formuli 1 bit će golema stavka u razvoju tog branda. Hvala Jeromeu na povjerenju, savjetima i odanosti.”

Related Posts