Formula 1 nastavlja s utrkama na stazi Interlagos još barem pet godina

Utrke Formule 1 gledat ćemo na stazi Interlagos u Sao Paulu još minimalno pet godina, no utrka više neće nositi naziv Velika nagrada Brazila, već Velika nagrada Sao Paula.

Dosta dugo trajala su previranja oko toga gdje će se voziti brazilski Grand Prix u narednim godinama. Praktički je već postignut dogovor da će od 2021. Formula 1 gostovati na novoj stazi u Rio de Janeiru, međutim uslijedili su određeni prigovori protiv izgradnje staze u šumskome području i vrijeme za promjenu lokacije je iscurilo.

Lokalna vlast u Sao Paulu bila je spremna potpisati novi ugovor, što je riješeno i potvrđeno od strane World Motor Sport Councila tijekom srijede. Formula 1 ostaje na Interlagosu minimalno do 2025. godine, a utrka će nositi naziv Velika nagrada Sao Paula.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo da će grad Sao Paulo nastaviti s ulogom domaćina brazilskog Grand Prixa do 2025. i radujemo se suradnji s novim promotorom u nadolazećim godinama. Brazil je vrlo važno tržište za Formulu 1 s predanim navijačima i dugačkom poviješću u sportu.”

“Utrka u Brazilu uvijek je bila odlična za naše navijače, vozače i partnere te imamo želju osigurati ljubiteljima Formule 1 uzbudljivu utrku na Interlagosu 2021. godine, odnosno tijekom idućih pet godina”, izjavio je CEO Formule 1 Chase Carey.

Novi promotor je Brasil Motorsports, koji uživa potporu investicijske kompanije Mubadala iz Abu Dhabija. Jasno, tu je i velika podrška gradskih vlasti.

“S velikom radošću objavljujemo da će Interlagos nastaviti tradiciju domaćinstva jednoga od najvažnijih evenata u svijetu automobilizma. Uložili smo golemi trud da bismo zadržali utrku u našemu gradu. Vjerujemo da će domaćinstvo Grand Prix utrke, uz promociju našega grada diljem svijeta, nastaviti davati važan doprinos, poput stvaranja radnih mjesta i prihoda. Napravljeno je istraživanje koje pokazuje da za svaki uloženi dolar u Veliku nagradu Sao Paula, 5,2 dolara se generiraju za lokalnu ekonomiju”, rekao je gradonačelnik Bruno Covas.

Interlagos je prvi put ugostio jednu utrku Svjetskog prvenstva Formule 1 1973. godine, a prva dva izdanja osvojio je domaći junak Emerson Fittipaldi. Tijekom osamdesetih nije se vozilo na toj stazi, no Formula 1 se vratila na Interlagos 1990. i zadržala se sve do danas. U 2020. utrku nije bilo moguće održati zbog pandemije, ali sljedećih pet godina ponovno bismo trebali uživati u uzbudljivim Grand Prix vožnjama na stazi u Sao Paulu.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

odlična staza klasika tamo smo vidjeli najviše pretjecanja,kisnih utrka zasluzuje mjesto u kalendaru mozda rio napravi stazu pase vrati kao vn brazila ili dase izmjenjuju, čudno mi j e zasto vn sao paola ?ali rio zeli uf1 mozda kad naprave stazu rio je turistički grad ali jacarapeague vise nema ako se isagradi nova staza nadam se da nece biti neka loša staza tilke,

Related Posts