Callum Ilott neće voziti sljedeće godine u Formuli 1

Vozač u borbi za naslov Formule 2, Callum Ilott, najavio je da sljedeće godine neće voziti u Formuli 1, nakon što je propustio zauzeti vozačko mjesto.

Ilott, 22 godine, dio je Ferrarijevog programa za mlade vozače, a trenutno zauzima drugo mjesto u poretku F2 prvenstva, prije finala u Bahreinu ovog vikenda.

Britanski vozač bio je povezan s mogućim F1 mjestima i u Haasu i u Alfa Romeu 2021. godine, s obzirom na povezanost tih momčadi s Ferrarijem.

Ilott je trebao nastupiti na slobodnom treningu za Haas na Velikoj nagradi Eifela prošlog mjeseca, ali je ta sesija bila otkazana zbog loših vremenskih uvjeta.

“Vrijeme je da najavim da mi je rečeno da neću voziti Formulu 1 2021. godine. Znam za ovo već nekoliko tjedana. Razočaran sam, ali ću se potruditi učiniti sve što je potrebno kako bih to osigurao da se to dogodi 2022. U svakom slučaju, trenutno imam prvenstvo koje želim osvojiti”, poručio je Callum na društvenim mrežama.

Ilottova najava još je jedan pokazatelj da će vrlo vjerojatno Schumacher biti jedini Ferrarijev mladić koji će iz F2 prijeći u F1 za iduću godinu.

Britanac će još voziti bolid Alfa Romea C39 na postsezonskom testu u Abu Dhabiju sredinom prosinca.

Related Posts