Bottas poručuje: Nisam imao najbolje kvalifikacije

Valtteri Bottas poručuje da nije vozio “najbolje kvalifikacije koje je mogao” nakon osvojenog pole positiona u Bahreinu.

Finac je danas došao do najbolje startne pozicije sa samo 0.026 sekundi prednosti ispred novog momčadskog kolege, Georgea Russella. Bottas se ovaj vikend suočava s velikim pritiskom koja promatra kako se nosi s Russellom, koji u dosadašnjoj karijeri u Williamsu nije ni jednom bio u prvih deset, bilo da se radi o kvalifikacijama ili o utrci.

“Sigurno se radi o drugačijoj situaciji, s obzirom na to da imam novog momčadskog kolegu. Međutim, fokusirao sam se samo na ono što ja radim kako ne bih trošio svoju energiju negdje gdje ne trebam,” kaže Bottas.

“Smatram da smo u dosta dobroj poziciji sa strategijom uoči sutrašnje utrke i dobro je vidjeti da je George osigurao prvi startni red za momčad. Dobro je biti na poleu, sretan sam, ali nisu bile najbolje kvalifikacije za mene. Drago mi je da je bilo dovoljno.”

Iako se 74% staze vozi pod punim gasom i što ima tri duga pravca, Bottas kaže da je teško pratiti bolide na ovoj stazi.

“Nekako je nepoznato kakva će biti utrka. Činilo se kao da nije baš lako pratiti druge bolide, tako da sam jako zadovoljan što krećem s prvog mjesta.”

“Nadam se da će biti zabavna utrka. Osjećaj je kao da je neka Mickey Mouse staza. U jednu ruku je jako grbava staza, ali vidjet ćemo sutra.”

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Vjerovatno je mogao dići za još stotinku do dvije!

Related Posts