Alonso: Postolja su moguća kad se dogode Mercedesove katastrofe

U svojoj povratničkoj sezoni Fernando Alonso priželjkuje poneki plasman na postolje, kao što su to ove sezone s Renaultom uspjeli ostvariti Ricciardo i Ocon, ali svjestan je da mu za tako nešto trebaju “Mercedesove katastrofe”.

Tijekom 2020. Renault je triput imao vozača na postolju. Daniel Ricciardo osvojio je treća mjesta na Nürburgringu i Imoli, dok je Esteban Ocon bio drugi na Velikoj nagradi Sakhira.

Fernando Alonso zamijenit će Ricciarda u nadolazećoj sezoni, a nada se da će i on biti u prilici otvoriti šampanjac nakon neke od utrka. Ipak, svjestan je da šanse za to opadaju kad je Mercedes u svom uobičajeno dominantnom izdanju.

“Ove sezone činilo se da je bilo više takvih prilika nego u prošlosti, ali jasno je da su ta postolja došla zbog Mercedesovih katastrofa. Ostvariti poneki plasman na postolje i ponovno okusiti šampanjac, to bi bilo fantastično, a ono što je zamislivo i što bi bilo poput sna – stajati na postolju s Carlosom Sainzom”, kaže Alonso.

Španjolac bi, dakle, u šampanjcu rado uživao sa svojim sunarodnjakom, a kad su u pitanju njegova generalna očekivanja od povratka u Formulu 1 ističe:

“Čime bih se zadovoljio? Nemam neku određenu poziciju. Bilo bi lijepo stati na postolje. Sljedeće sezone imat ćemo nastavak Mercedesove dominacije, ali za 2022. imamo velika nadanja. Cilj je jasan, 2021. je godina pripreme i integracije u momčad, ali 2022. s promjenom pravila sanjamo o pobjedama i povratku u vrh.”

Renault sljedeće sezone postaje Alpine i s tandemom Alonso – Ocon pokušat će napraviti korak više od ovogodišnjeg petog mjesta u poretku konstruktora.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Mudar “naslov”

mody

zadnjih 6 godina su dosadna prvenstva… zdnje koje je bilo uzbudljivo je 2010

r.u.m.

DOBRA MAŠTANJA

klepesina

sto je osvajao naslove osvajao je nema toga vise

r.u.m.

Daj mu da vozi Botasov Mercedesa pa bi te pito

klepesina

Imao je priliku pa nije uspio u mclarenu pa je imao u ferariju pa nije uspio sad vise nema prilika dobro je dobio i da vozi a Botasov bolid moze samo sanjat.Njegovo vrijeme za neka velika djela je proslo samo lud to ne vidi nego ajmo pojasnit ako kome jos nije jasno prvo i najbitnije renault nece biti konkurentan bolid ni 2022 ni posle drugo nece se alonso ni zadrzat toliko u f1 maximalno do 23 il 24.I opet se vracam na bolide ispred Renoa bice uvjek i merc i ferari i red bull a tu je i aston martin… Read more »

Related Posts