Albon: Ovo boli, ali neću se predati

Prije nekoliko dana Alexander Albon doznao je da u Red Bullu sljedeće sezone nema vozačko mjesto. Vodstvo momčadi odlučilo je priliku dati Sergiju Perezu, nakon što Tajlanđanin tijekom 2020. nije u potpunosti opravdao povjerenje.

Kroz sezonu je Albon uglavnom značajno zaostajao za momčadskim kolegom Maxom Verstappenom, a iako je upisao dva plasmana na postolje i sedmo mjesto ukupnog poretka, od njega se očekivalo mnogo više. Zato će sljedeće godine imati status testnog i rezervnog vozača, a o takvoj odluci momčadi poručio je sljedeće:

“Ne mogu lagati, ovo boli. Dao sam sve od sebe, ali nije bilo sasvim dovoljno. Želim reći golemo hvala svima vama koji ste me podržavali tijekom ove godine, posebno mojim tajlandskim navijačima. Uz sva ta različita mišljenja koja su se pojavljivala, uvijek sam imao vas da bih to prebrodio.”

“Ne predajem se. Posvetio sam život ovome i neću dozvoliti da ovdje stane. Imam još toga za ponuditi i moja je koncentracija usmjerena na 2022. kako bih ponovno mahao tajlandskom zastavom”, napisao je Albon na svoj Instagram profilu.

Red Bullu je definitivno nedostajao doprinos drugog vozača u pokušaju borbe s dominantnim Mercedesom, a vlada mišljenje da bi Perez taj dio posla mogao kvalitetnije odraditi.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ja sam mislio da će ostati takmičarski vozač u Red Bullu..računao sam da će ga zaštititi tajlanska obitelj Yoovidhya, suvlasnici kompanije Red Bull..ali svakako neće izvisiti..pronaći će se neko rješenje i za njega.

mody

tesko nije mogao puno s bolidom ali je imao dobrih utrka, mozdae vrati u f1 tako je to netko dlazi netko dolazi,perez ce im pomoci iskustvom,,,,willams bi mogao uzeti albona 2022

Related Posts