Zbog zaraze koronavirusom Williams primoran mijenjati dio trkaćeg tima za VN Turske

Uoči Velike nagrade Turske sljedećeg vikenda, Williams se suočio sa zarazom koronavirusom unutar svojih redova te će zbog toga biti prisiljen promijeniti dio osoblja za utrku u Istanbulu.

Na svim ovosezonskim utrkama provode se stroge mjere zaštite od širenja virusa COVID-19. Momčadi su prisiljene funkcionirati s nešto manjim brojem svojih djelatnika tijekom trkaćih vikenda, a svi se redovito podvrgavaju testiranju.

Nakon utrka u Portugalu i Italiji, u Williamsu su zabilježili nekoliko slučajeva zaraze pa će morati napraviti određene promjene u trkaćem timu za Veliku nagradu Turske.

“Možemo potvrditi da smo imali nekoliko slučajeva u kojima su naši djelatnici bili pozitivni na COVID-19 tijekom Velikih nagrada Portugala i Emilije Romagne. Sve je u tom pogledu odraženo sukladno uputama FIA-e i u suradnji s FIA-om, a pritom nam je prioritet bila sigurnost naših ljudi.”

“Još su neki članovi našeg trkaćeg tima u izolaciji jer je ustanovljeno da su bili bliski kontakti zaraženih. Sukladno našem internom COVID-19 protokolu, određeni broj djelatnika iz tvornice uskočit će na njihova mjesta tijekom vikenda na Velikoj nagradi Turske.”

“Zahvaljujemo svim članovima našeg tima, onima koji putuju i onima koji su u tvornici, kao i njihovim obiteljima na radu i podršci u ovim ekstremno izazovnim vremenima”, stoji u momčadskom priopćenju.

Related Posts