Verstappen: Velika šteta, to drugo mjesto nije nam bilo suđeno

Nije bilo sretnog završetka za Maxa Verstappena na Velikoj nagradi Emilije Romagne u Imoli. U trenucima dok je držao drugo mjesto, 12 krugova prije kraja, puknuće gume izbacilo ga je iz utrke. Prethodno se uspješno obračunao s Valtterijem Bottasom i bio na putu barem razdvojiti Mercedesove vozače, kad ih već nije mogao obojicu pobijediti.

Lewisa Hamiltona je prošao na startu, no Britanac je kasnije profitirao zahvaljujući periodu virtualnog sigurnosnog automobila te odradio zaustavljanje u boksu dok su Bottas i Verstappen bili prisiljeni sporo kružiti stazom.

“Moglo je to biti lijepo drugo mjesto. Start je bio dobar, prestigao sam Lewisa i pokušavao ostati blizu Valtteriju. Obojica smo išli u boks, a želja mi je bila pokušati undercut. Bottas je imao to oštećenje podnice pa smo gubili mnogo vremena iza njega, a opet nisam mogao doći dovoljno blizu jer je na ovoj stazi tako teško pretjecati.”

“Naravno da nas je onda Lewis preskočio, ali kad sam uspio proći Valtterija, brzina je bila dobra. Osjećaj u bolidu također dobar i samo odjednom na pravcu, izgubio sam kontrolu jer se guma razletjela. Ne znam točno što je bilo, ali kad sam pogledao bolid, ništa drugo nije bilo oštećeno. Velika šteta”, opisao je svoju utrku Nizozemac.

“Bila je to dobra utrka s naše strane i bilo je zabavno. Stvarno sam pritiskao i pokušavao pratiti Mercedese. Šteta je što nisam bio na tom postolju i to na drugom mjestu. Baš velika šteta. Bila bi odlična utrka, ali nije bilo suđeno.”

Uoči incidenta ništa nije upućivalo na probleme s gumom, a situaciju je pojasnio i šef Red Bullove momčadi Christian Horner.

“Mislimo da je uzrok neka krhotina bolida ili nešto slično. Nešto je uzrokovalo momentalno puknuće gume i to je bio rezultat. Vrlo, vrlo frustrirajuće, posebno nakon što je uspio proći Valtterija i imali smo osjećaj da nam je brzina prilično dobra. Iritantno je da nismo došli do tog drugog mjesta”, rekao je Horner.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Šteta šta je tako ispalo….Borac si nema šta.Ali da je Bottas imao ispravan bolid,neznam baš dali bi to drugo mjesto uopće bila tema.(ma da od Bottasa je svasta moguće)

Related Posts