Uvode se značajne promjene u rasporedu natjecanja Formule 2 i Formule 3

Od sljedeće godine prvenstva Formule 2 i Formule 3 sastojat će se od manje trkaćih vikenda, ali će se tijekom svakog vikenda voziti tri utrke. Promjene su to koje se uvode s ciljem smanjivanja troškova natjecanja u tim prvenstvima.

Do sada je praksa bila održavanje dviju utrka tijekom vikenda, i u Formuli 2 i u Formuli 3, no kako bi se momčadima olakšalo natjecanje u ovim izazovnim vremenima, dogovoreno je da će od sljedeće godine broj trkaćih vikenda biti manji, ali će se na svakoj stazi voziti po tri utrke.

Kalendar Formule 2 sastojat će se od osam vikenda i 24 utrke, a kalendar Formule 3 od sedam vikenda i 21 utrke. Također, odlučeno je da se F2 i F3 serije neće voziti istog vikenda jer bi vremenski bilo neizvedivo uklopiti čak šest utrka u program jednog Grand Prix vikenda u Formuli 1, a naravno, želja ostaje da se niže kategorije voze na istim stazama i u istim vikendima kad i elitno natjecanje.

U cilju smanjivanja troškova natjecanja, s dobavljačima je dogovorena nova i značajno povoljnija cijena motora i nekih drugih dijelova za bolide, a promotor je odlučio i da će isti bolidi biti korišteni tijekom idućeg trogodišnjeg ciklusa Formule 2, koji počinje 2021. U Formuli 3 ostaju bolidi istih specifikacija, koji su uvedeni 2019. godine, a vjerojatno se neće mijenjati niti za idući ciklus koji počinje 2022.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

f1 je postala jad ibijeda ako ne uvedu radsikalne promjene gledat cemo samo 1 momčad kako dominira i bernie zali sta je uveo v6 kaze da je pogriješio kasno je škiljo za plakanje,,

Related Posts