Szafnauer: U borbi za treće mjesto konstruktora sve je moguće

Četiri utrke ostale su do kraja sezone, a jedna od najvećih nepoznanica je rasplet borbe za treće mjesto konstruktorskog poretka. McLaren, Renault i Racing Point konkuriraju za taj prestižni rezultat, a šef potonje momčadi smatra da će odluka pasti tek na posljednjoj utrci.

U toj borbi vodeći je trenutno Renault sa 135 osvojenih bodova, ali prednost je minimalna jer su McLaren i Racing Point skupili po 134 boda.

Otmar Szafnauer, šef momčadi Racing Point, o toj borbi kaže: Mislim da je borba za to treće mjesto jedna od najboljih stvari u ovoj sezoni. Općenito je kroz ovu godinu bilo vrlo neizvjesno u središnjem dijelu poretka. Mi smo bili izjednačeni s McLarenom i Renaultom, kao što sugerira poredak, ali još su neki timovi znali biti u toj borbi na određenim stazama, što je odlično za sport i što nam je donijelo nepredvidive i uzbudljive utrke.”

“Očekujem da će borba ići sve do završnice u Abu Dhabiju. Dijeli nas samo jedan bod i sve je moguće. Mi ćemo zapeti i dati sve što imamo, a tretirat ćemo ovu završnicu kao prvenstvo od četiri utrke u kojima nam je cilj izbiti na vrh.”

“Vjerujemo da će bolidu RP20 odgovarati Turska, Bahrein i Abu Dhabi te očekujemo da ćemo biti snažni na sve četiri preostale utrke. Na nama je da do maksimuma iskoristimo potencijal našeg bolida i osiguramo mnogo bodova na svim utrkama koje su još pred nama.”

Bila je ovo neobična sezona obilježena pandemijom koronavirusa, a F1 zajednica se morala prilagoditi novonastalim okolnostima. Šef McLarenove momčadi ističe da i COVID može utjecati na rasplet te borbe za treće mjesto.

“Sreća ili nesreća s koronavirusom može odlučiti tu bitku triju timova za treće mjesto konstruktorskog poretka. Zato od naših ljudi tražimo ekstremnu disciplinu i oni odrađuju odličan posao. Međutim, potrebna vam je i sreća jer zaraziti se lako. Mnogo stvari u hotelima ili zračnim lukama ne možete kontrolirati”, kaže Andreas Seidl.

Zanimljiva je i borba za četvrto mjesto vozačkog poretka. Renaultov Daniel Ricciardo trenutno je u najboljoj poziciji s 95 bodova. Charles Leclerc ima deset manje, a na 82 boda je Sergio Perez. McLarenovi vozači predvode sljedeću skupinu – Norris je na 69, Sainz na 65, a vrlo blizu su još Albon (64) i Gasly (63).

Related Posts