Iz tjedna u tjedan Guenther Steiner susreće se s istim pitanjima – tko će voziti za Haas 2021. i kada će američka momčad objaviti svoju novu vozačku postavu? Ono što je ranije potvrđeno, Magnussen i Grosjean odlaze, a šef momčadi sada poručuje svima da se strpe još malo jer će Haas objaviti imena vozača prije završetka sezone. Dakle, u iduća dva tjedna.

Javnost očekuje potvrdu onoga o čemu se već nekoliko tjedana priča. Haas bi u svojim bolidima sljedeće sezone trebao imati dvojicu novaka, Micka Schumachera i Nikitu Mazepina. Spomenuti mladići pred sobom još imaju završnicu prvenstva u Formuli 2, no Steiner poručuje da se ne čekaju rezultati preostalih F2 utrka.

“Naša odluka ne ovisi o tome. Moram vas razočarati u tom pogledu. Planiramo objaviti nove vozače prije nego sezona završi. Ne znamo točan datum, ali nećete još dugo čekati. Maksimalno dva tjedna, tako da budite strpljivi”, rekao je predstavnicima sedme sile.

Schumacher je favorit za naslov prvaka u F2, no kod Mazepina je situacija nešto zamršenija. On trenutno drži šesto mjesto u poretku, a mora biti barem sedmi na kraju sezone da bi imao dovoljno bodova za dobivanje FIA-ine superlicence.

Odabir dvojice rookie vozača bio bi priličan zaokret u politici američke momčadi, no Steiner kaže da je, ako ikad, sada pravi trenutak za takav potez.

“Ako dovedemo novake, kažem ako, mislim da je sljedeća godina dobar trenutak za to. Bolidi za sljedeću sezonu neće se mnogo razvijati, zamrzava se razvoj i ne možete raditi velike promjene. Aerodinamiku možemo mijenjati, ali u osnovi bolid neće doživjeti velike promjene.”

“Sljedeće godine fokus će biti na bolidu za ’22 ionako, tako da je to tranzicijska godina. Novaci onda za početak mogu učiti kako je to biti u Formuli 1, prilagođavati se na ljude koji ih okružuju, upoznati se s konferencijama za medije i sličnim stvarima”, kaže Steiner.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F1 Majstor

Ma Nick je cudo.Nadam se da ce samouvjereno uci u svijet F1 poput starog i pokazati kaj zna.

avatar
Član
F1 Majstor

Mick