Ricciardo: Gasly je meta, pokušat ću ga dobiti na startu

Krug kojim je osvojio peto startno mjesto na Velikoj nagradi Emilije Romagne oduševio je Daniela Ricciarda. Renaultov Australac kaže da mu je to bio najbolji krug u Q3 ove sezone.

Na samom kraju završne runde kvalifikacija na stazi Enza i Dina Ferrarija u Imoli, Ricciardo je postavio vrijeme 1:14,520 kojim se smjestio na petu startnu poziciju za današnju utrku. Bio je samo 18 tisućinki sekunde sporiji od Pierrea Gaslyja u AlphaTauriju.

“Taj krug je bio wow! Bilo je tako zabavno da se nisam mogao prestati smijati. Vrlo sam sretan tim krugom i rezultatom, ali čak i da to ostavimo po strani, pritiskati ovuda u našim bolidima, voziti tako brze krugove, itekako je zabavno. To je baš ozbiljna staza, stvarno je. Takva kombinacija – uska je, tijesna i brza. U Q3 je bilo izvanredno, taj je krug je bio moj najbolji krug u Q3 ove godine”, izjavio je Australac.

Svjestan činjenice da će u Imoli biti vrlo teško pretjecati tijekom utrke, Ricciardo naglašava važnost starta i ističe Gaslyja kao svoju metu.

“Gasly je meta. Ako ga uspijem dobiti na startu, imamo ozbiljnu šansu osvojiti četvrto mjesto. To ćemo pokušati napraviti. Iako je danas bilo jako zabavno, mislim da će biti nezgodno u utrci, posebno kad su pretjecanja u pitanju. Uska je staza i teško je pronaći neku alternativnu putanju kad se prati drugi bolid. Kvalificirali smo se dobro i taj je zadatak ispunjen. Pokušat ćemo dobro odraditi tih prvih 300 ili 400 metara nakon starta.”

“Na treningu ujutro nisam vozio neki duži niz krugova, tako da ne znamo baš puno za utrku, ali svima je isto pa nisam pretjerano zabrinut”, dodao je Daniel.

Ricciardov momčadski kolega, Esteban Ocon, kvalificirao se na 12. poziciju, što znači da je 11. put u nizu izgubio unutarmomčadski obračun.

Related Posts