U redovima Alfa Romea oduševljenje rezultatom kvalifikacija na VN Turske, kad su prvi put ove sezone i Raikkonen i Giovinazzi ušli u Q3, zamijenilo je razočaranje novom nedjeljom bez bodova. Talijan nije završio utrku na stazi Istanbul Park, a Finac je upisao tek 15. poziciju.

Ako postoji nešto pozitivno u cijeloj priči, do bodova barem nisu došli niti njihovi rivali, Haas ili Williams, kao što se ponekad znaju događati veća iznenađenja u kaotičnim kišnim utrkama ovog tipa.

“Sigurno da je bilo daleko od zabavnog, ali što je tu je. Mislim da je bilo više ili manje u skladu s očekivanjima. Nažalost, nemamo brzinu. Većinu vremena se borimo kako bismo doveli gume u radni okvir, a onda funkcioniraju deset krugova i nakon toga su gotove.”

“Iskreno, tako nešto smo i očekivali. Mislim da bi bolje za nas bilo da je staza ostala kompletno mokra, ali srećom niti momci protiv kojih se borimo nisu osvojili bodove pa je u redu”, komentirao je Raikkonen.

Alfa tako ostaje na osmom mjestu konstruktorskog poretka s osam osvojenih bodova. Haas ima tri, Williams je na nuli. Korak je bliže ostvarenju tog minimalnog cilja u ovoj sezoni, kaže šef momčadi Frederic Vasseur.

“Nismo uspjeli kapitalizirati vrlo dobar nastup iz kvalifikacija, kad smo bili među najbržima na stazi. Utrka je bila izazovna, a gume je bilo vrlo teško dovesti u pravo stanje. Vjerojatno bismo mogli zadržati pozicije na mokroj stazi, ali mučili smo se u ovim uvjetima postepenog sušenja.”

“Antonija smo izgubili rano zbog tehničkog kvara, a Kimi je bio 15. Nije to ono čemu smo se nadali, ali barem nismo izgubili ništa u odnosu na naše rivale u prvenstvu i korak smo bliže potvrdi osmog mjesta u poretku”, izjavio je Vasseur.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Dobro..Alfa i HAAS imaju Ferrarijev pogon pa svo troje ove sezone imaju isti hendikep..manjak snage PU..ali nikako ne mogu da shvatim što se to događa sa Williamsom..imaju najbolji PU..imaju tvornicu i znanje u pravljenju bolida..a oni stalno posljednji..najgori, a što je najgore i bez bodova.

avatar
Član
1borna

Žalosna utjeha…