Raikkonen: Dobar rezultat za našu momčad, ali možemo se još puno popraviti

Prvi put ove sezone oba vozača Alfe završila su utrku u krugu osvajača bodova. Kimi Raikkonen prošao je ciljem u Imoli na devetom, a Antonio Giovinazzi na desetom mjestu. Došao je taj rezultat samo par dana nakon potvrde da će obojica ostati u momčadi još jednu sezonu.

Utrka je bila dosta sadržajna i odustajanja je bilo više nego inače – čak pet bolida nije stiglo do cilja, ali Finac i Talijan odradili su jako dobar posao, posebno kad se uzme u obzir da su startali s 18. i 20. mjesta.

Raikkonen je imao izuzetno dugačak prvi stint na medium gumama i drugi put ove sezone osvojio bodove.

“Bio je to dobar rezultat za momčad s dva bolida u bodovima, tako da možemo biti sretni zbog ove utrke. Znali smo da možemo dobro čuvati gume i zato je otpočetka plan bio ostati na stazi što je duže moguće. Išli smo u boks kad smo išli, a onda je brzo nakon toga izašao sigurnosni automobil, što je bilo pomalo frustrirajuće, ali ne znam bi li to napravilo kakvu razliku.”

“Na kraju, imali smo dobru brzinu u utrci i bili smo na pravom mjestu za iskoristiti prilike koje su se pojavile. U posljednje vrijeme smanjujemo zaostatak za drugima, ali još se puno možemo popraviti i nastavljamo naporno raditi na tome”, rekao je Raikkonen, kojeg su gledatelji izabrali za vozača dana.

Oduševljen nastupom u Imoli bio je i šef momčadi, Frederic Vasseur. Kako i ne bi bio kad je prvi put ove sezone imao oba bolida u bodovima.

“Momčad je u cjelini odradila dobar nastup. Strateške odluke bile su dobre, zaustavljanja u boksu prošla su u redu, a vozači su svoj dio posla odradili bez ikakvih pogrešaka. Osvajanje prvog dvostrukog plasmana među osvajače bodova dobra je nagrada za naš trud.”

“Imamo još mnogo posla, naravno, ali napredujemo i bili smo spremni okrenuti u svoju korist situacije koje su se događale u utrci”, izjavio je Vasseur nakon Alfinog najboljeg vikenda ove sezone.

S ova tri boda Alfa se malo odvojila od Haasa. Odnos tih ekipa koje bodove osvajaju na kapaljku je 8-3 u korist Talijana, no cilj Alfe je hvatati one ispred, a AlphaTauri na sedmom mjestu poretka ima velikih 89 bodova.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Bravo stari,pokaži mladima što je vozač a napose karakter 🙂

Related Posts