Lewis Hamilton najbrži na prvom treningu u Bahreinu

Lewis Hamilton je završio na prvom mjestu prvog slobodnog treninga za VN Bahreina koja se vozi na stazi Sakhir. Drugo vrijeme je postigao njegov momčadski kolega iz Mercedesa Valtteri Bottas, a treći je završio Sergio Perez u Racing Pointu.

Image

Prvi slobodni trening je, kao i obično, vozačima poslužio za ‘upoznavanje’ sa stazom koju vrlo dobro znaju iz prethodnih sezona. Na početku je većina odmah izašla na stazu kako bi odradili instalacijske krugove.

Tijekom cijelog trajanja treninga smo vidjeli izlaske sa staze i izvrtanja zbog nedostatka gripa i puno pijeska na i oko staze, ali kako je vrijeme odmicalo tako su vozači bili konzistentniji. Najveći ‘trenutak’ je imao Romain Grosjean koji je uspio zaustaviti svoj bolid vrlo blizu zaštitne ograde tako da je ipak prošao neoštećeno.

Najbolje su se na stazi snašla dva Mercedesa sa prilično velikom prednosti u odnosu na ostale momčadi, a čak ni Red Bull nije izgledao prilično uvjerljivo na ovoj stazi u pustinji. Racing Point je pokazao da je bolid dobro pripremljen za ovu stazu te da bi ovog vikenda mogli ciljati na visoke pozicije.

Pirelli je za ovu prigodu pripremio i dodatne setove guma koje su dane vozačima kako bi isprobali smjese guma koje bi se trebale koristiti u idućoj sezoni, a svaki vozač je morao odraditi određen broj krugova tijekom prvog i drugog slobodnog treninga. Najbrža vremena sesije su odrađena na ‘običnim’ mekanim gumama pa možemo reći da su vremena prilično reprezentativna, iako je još rano za neki sud o brzinama pojedinih momčadi.

Osim Red Bulla koji se nije pokazao brzim kao inače, možemo reći da je Ferrari osjetno sporiji nego prije dva tjedna  u Turskoj kada se borio za visoke pozicije, dok se za sada u Bahreinu morao zadovoljiti vremenima oko desetog mjesta. Haas je unatoč problemima Grosjeana završio blizu top 10 pa je ovo možda vikend kada će Haas biti u konkurenciji za bodove.

Drugi slobodni trening se vozi od 16 sati po hrvatskom vremenu.

Related Posts