Leclerc: S drukčijom strategijom možda smo mogli i do postolja

Drugu utrku zaredom Charles Leclerc se smjestio među pet najboljih. Na četvrto mjesto iz Portugala nadovezao je peto na Velikoj nagradi Emilije Romagne. Nije mu postolje bilo daleko – prilikom restarta utrke pet krugova prije kraja, bio je četvrti iza Ricciarda u Renaultu, ali napasti nije mogao, već je izgubio poziciju od Kvjata u AlphaTauriju.

Ferrarijeve nadogradnje očito su ipak donijele nekakve pozitivne pomake jer bolid sada izgleda bolje nego sredinom sezone, a Leclerc se pita je li drukčija strategija mogla donijeti i plasman na postolje.

“Pomislio sam na postolje u jednom trenutku. Nije se dogodilo, ali bili smo vrlo blizu. Kod restarta, iza Daniela na hladnim gumama sam se prilično mučio i onda me Daniil prestigao. Morat ću analizirati, jesmo li trebali otići na medium pri prvom zaustavljanju pa kasnije stati još jednom po soft.”

“Moramo proučiti podatke malo detaljnije kako bismo razumjeli jer momčad ima bolji pregled situacije tijekom utrke nego ja u bolidu. Uvijek je nezgodno procjeniti što je pravi potez, a što nije, ali na kraju smo zadržali Pereza iza, što je bilo važno jer nam je on najbliži suparnik u Prvenstvu”, izjavio je Leclerc.

Nakon jednog kriznog razdoblja, triju utrka bez osvojenog boda, Leclerc je u posljednje vrijeme ponovno uhvatio dobar ritam. Na posljednjih pet utrka ima po jedan plasman na pozicije od četiri do osam, fali samo to željeno postolje.

“U Imoli je bilo prilično dobro. Bili smo zapravo dosta konkurentni tijekom cijele utrke. Bili smo možda i mrvicu brži od Ricciarda na početku stinta na tvrdim gumama, ali ne puno – nikako ne dovoljno za pretjecanje. Kod restarta sam se mučio malo više nego Daniel, koji je obavio odličan posao. Za nas peto mjesto, sretan sam.”

U igri za bodove bio je ovoga puta i Sebastian Vettel. Produžio je svoj prvi stint na 40 krugova pa skrenuo u boks kao četvrtoplasirani, međutim mehaničari su zaribali svoj dio posla. Otišlo je 13 sekundi na promjenu guma, a i Nijemac je na kraju bio 13.

Ferrari ostaje na šestom mjestu konstruktorskog poretka, 31 bod iza McLarena i Racing Pointa, a 14 bodova ispred AlphaTaurija.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Bravo bravo.Top vozac.

TORPEDO

S obzirom na daleko najslabiji motor jako dobro

Related Posts