Leclerc razočaran krugom u Q3 i hvali Gaslyja, Vettel očekuje tešku utrku

Prije tjedan dana Charles Leclerc osvojio je četvrtu startnu poziciju na Velikoj nagradi Portugala. Ovoga puta u Imoli nije uspio to ponoviti, već je morao čestitati svom kolegi i prijatelju Pierreu Gaslyju na tom postignuću. Ferrarijev vozač bio je sedmi i ne baš zadovoljan svojim kvalifikacijama.

Nakon petog vremena na jutarnjem treningu, Leclerc je očekivao barem ponavljanje Top 5 rezultata u kvalifikacijama, ali nije uspio u tome. Smjestio se na sedmu poziciju, desetinku sporijim krugom od Gaslyjevog.

“Nisam baš zadovoljan svojim krugom i načinom na koji sam vozio u Q3, ali takav je život. Gledajući razliku između mene i Pierrea, pomalo je razočaravajuće, ali on je obavio izuzetan posao, odvozio nevjerojatan krug, dok ja danas to nisam napravio. Nadam se da ćemo sutra imati bolji dan.”

“Očekivali smo nešto više od sedme pozicije, ali to je danas bio naš domet. Sedmo mjesto je vrlo, vrlo blizu onome što sam očekivao, tako da gledajući svoj krug, nisam sasvim zadovoljan kako sam vozio”, rekao je Leclerc.

Sebastian Vettel još je jednom razočarao i ostao daleko iza momčadskog kolege. Ponovno je ispao već u Q2, ponovno bio sporiji od Georgea Russella u Williamsu i ponovno ga čeka teška nedjelja.

“Bile su ovo bolje kvalifikacije. Bio sam sretniji osjećajem u bolidu i bio sam nešto sigurniji, ali čini se da smo zapeli na ovoj poziciji u ovom trenutku i to nije odigralo neku ulogu u pogledu naše pozicije u usporedbi s drugima. Pokušao sam na kraju izvući sve što sam mogao, riskirao sam više pa otišao malo široko u šikani i poništili su to vrijeme, no mislim da je bilo važno probati.”

“U utrci će biti teško. Otraga smo i bit će teško probijati se, ovdje pretjecanje nije lagano. Nadam se da ćemo imati dobar bolid u utrci sutra i da ćemo paziti na gume. Vidjet ćemo. Nova je staza sve nas u pogledu toga koliko će gume trajati, ali mislim da će strategija biti jedno zaustavljanje, prilično jednosmjerno, ali vidjet ćemo”, rekao je Nijemac.

Bile su ovo devete kvalifikacije u nizu u kojima četverostruki prvak svijeta nije uspio dogurati do završne runde.

Related Posts