Leclerc: Nemam objašnjenja

Na posljednjem slobodnom treningu za VN Turske Ferrari je djelovao vrlo konkurentan, no istu razinu kompetitivnosti nisu uspjeli prenijeti i u kvalifikacije. Posebno je nezadovoljan bio Charles Leclerc koji nije uopće imao brzine i u Q2 je završio šest sekundi iza najbržeg.

Od samog početka kvalifikacija nije naslućivalo na dobro za Leclerca. Nakon loših prvih krugova bio je 16., a onda u zadnje tri minute Q1, nakon druge crvene zastave, uspjeva odvoziti vrijeme za Q2. Zatim u Q3 nije imao odgovora ni na brzinu momčadskog kolege Sebastiana Vettela koji je puno bliže bio prolasku u Q3 nego Leclerc, no ipak su oba Ferrarija ispala u Q2 zajedno s dva McLarena i Pierreom Gaslyjem. Tako će Vettel u utrku krenuti s 12. mjesta, a Leclerc s 14.

Leclerc nije skrivao razočarenje nakon loših kvalifikacija, a jos je veće razočarenje za njega podatak da je odvozio šest sekundi sporije vrijeme od najbržeg u Q2.

“Nemam objašnjenja, uopće nemam objašnjenja. Pri jakoj kiši na trećem treningu smo bili konkurentni. Naš je bolid vjerojatno bio jedan od najbržih, da bi u kvalifikacijama bili šest sekundi sporiji.”

“Ne govorimo o nekoliko desetinki, mi smo šest sekundi iza što je apsolutno golemo. Nemam objašnjenja za ovo. Moramo razumjeti što radimo pogrešno na kiši jer ovo nije prvi put, dogodilo se više puta.”

“Na kiši se mučimo više od ostalih, i nisu u pitanju male razlike. Ne znam što bi mogao biti razlog jer je i ujutro bilo kišovito, na intermedijima smo bili konkurentni. Tako da, nemam objašnjenja,” rekao je razočarani Leclerc.

S navedenim na umu, Leclerc se nada suhoj utrci u nedjelju.

“Nadam se da će biti suho. Na kiši nije bilo uopće zabavno, na treningu sam mogao naći prianjanje i dovesti gume u optimalne uvjete, što nije bio slučaj u kvalifikacijama. Ako bude kao jutros [na trećem treningu] onda bi volio kišu. Ali ne možemo se pouzdati u to, pa se nadam kako će biti suho,” zaključio je Leclerc.

Vettel smatra kako je bolid imao više brzine nego su to prikazali u kvalifikacijama.

“Bilo je teško. Mučili smo se sa zagrijavanjem guma. Razočaran sam jer iako je bilo sklisko imali smo dobru brzinu cijeli vikend. Vidjet ćemo što možemo napraviti sutra. Bit će teško startati s prljave strane staze. Mislim da možemo bolje od 12. mjesta, ali ne znam kakvi nas uvjeti čekaju u utrci,” rekao je Vettel.

Ovo je bio četvrti put ove sezone da Ferrari nema oba bolida u prvih deset, te nakon 11 utrka prvi je put Vettel bio brži od Leclerca.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Na Zapadu ništa novog…

Related Posts